Menu
Aleksander Fjeld Andersen (t.v.) havnet i drama under skiskytterstafetten lørdag. Her veksler han med Sverre Dahlen Aspenes. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Norsk 7.-plass etter kaos på skiskytterstafetten: – Skal ikke skje

Det norske herrelaget ble nummer sju i en dramatisk skiskytterstafett i tyske Ruhpolding lørdag. Underveis skjøt Sverige på Norges blink.

Av NTB | 15.01.2022 16:06:42

Sport: Det norske laget besto av Aleksander Fjeld Andersen, Sverre Dahlen Aspenes, Johannes Dale og Erlend Bjøntegaard. Russland vant verdenscupstafetten foran Tyskland og Hviterussland.

De norske skiskytterherrene har vunnet to av tre stafetter denne sesongen, men det var med løpere som for tiden er på høydesamling i OL-oppkjøringen.

Norge fikk lørdagens renn ødelagt allerede på første etappe. Det viste seg at Sveriges Peppe Femling hadde skutt på Andersens blink, og det ga følgefeil. Andersen fikk beskjed om å gå to strafferunder.

Dermed sendte han ut Aspenes to og ett halvt minutt bak ledende USA.

– Det er det merkeligste jeg har opplevd noen gang. Jeg treffer på førsteskuddet mitt, og samtidig så går skive to ned. Og så bare av reaksjon går jeg på tredje skive og så fortsetter bare skivene å falle, sa Andersen til NRK.

– Etter jeg har fått opp skivene igjen, får jeg beskjed om å skyte ekstraskuddene. Deretter får jeg beskjed om å gå to strafferunder. Det ødelegger jo hele løpet. Det skal ikke skje.

– Det er veldig kjedelig … Dette er den proffeste skiskytterarenaen som fins, og funksjonærene løser situasjonen så dårlig. Det er kjedelig, konstaterte Andersen.

Norge fikk etter hvert to minutter fratrekk på tiden, men det ble likevel ingen stor norsk dag. Aspenes, Dale og Bjøntegaard kunne lite gjøre med utgangspunktet. Likevel sikret en sterk sisterunde av Bjøntegaard 7.-plassen foran Sverige.

– Det var en ny erfaring. Vi fikk hentet noen plasser på slutten, så det var bra, sa Bjøntegaard.

– Fortjent, sa han om å kapre en plassering foran svenskene.

– Jeg ser bare på blinkene, så jeg skyter jo tre-fire skudd på Norges blink. Jeg så til slutt at det var feil. Det burde ikke skje i verdenscup. Det er trist og veldig verdiløst. Jeg ba om unnskyldning til Aleksander, men man kan ikke gjøre så mye med det, sa Femling.

Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma og Sebastian Samuelsson fullførte stafetten for svenskene.

Han var ikke fornøyd med måten situasjonen ble håndtert på av funksjonærene.

Femling hadde selv ingen forklaring på kaoset som oppsto.

(©NTB)

Flere nyheter: