Menu
Tollere fant 282,4 kilo amfetamin i et vogntog i Moss i juli. Gateverdien på stoffet er beregnet til om lag 80 millioner kroner. To menn er siktet. Foto: Tolletaten / NTB

Norgeshistoriens største amfetaminbeslag gjort i Moss

Tollere fant 282,4 kilo amfetamin i et vogntog i Moss i juli. Gateverdien på stoffet er beregnet til om lag 80 millioner kroner. To menn er siktet.

Av NTB | 18.10.2021 19:52:47

Kriminalitet og rettsvesen: Beslaget tilsvarer 1 million brukerdoser. Vogntoget ble stoppet 29. juli i Moss, like etter at det hadde passert grensen til Norge.

Tolletaten gikk først ut med saken mandag av hensyn til etterforskningen.

– Det er et enormt beslag, sier politiadvokat Christian Gjølstad Finnanger i Øst politidistrikt til Avisa Oslo.

Vogntogsjåføren, som kommer fra Nederland, og en mann i 30-årene fra Oslo er siktet for befatning med en betydelig mengde narkotika.

– Min klient erkjenner delvis straffskyld, sier advokat Ole Petter Drevland, forsvarer for Oslo-mannen.

De to siktede har sittet varetektsfengslet til nå, men Oslo-mannen løslates mandag.

Politiet vil onsdag be om videre varetekt for vogntogsjåføren fordi de mener det er fare for at han rømmer fra Norge dersom han løslates. Begge mennene er kjent for politiet fra før.

– Rollen til Oslo-mannen er ikke helt avklart, men han var på stedet da Tolletaten avdekket narkotikaen, sier Finnanger.

Tolletaten har en betydelig økning av beslaglagt mengde amfetamin hittil i år. Etaten har beslaglagt fem ganger mer amfetamin så langt i år sammenlignet med fjoråret.

Tollerne fant også ett kilo marihuana og en colt startpistol.

(©NTB)

Flere nyheter: