reklame
Menu
Hanna Öberg vant sin annen strake verdenscupsprint torsdag. Foto: Markku Ulander / Lehtikuva via AP / NTB

Norges skiskytterkvinner knust av søstrene Öberg

Svenske Hanna Öberg skjøt feilfritt og vant sin andre strake verdenscupsprint i skiskyting i Kontiolahti. Og med seg på seierspallen fikk hun søsteren Elvira.

Av NTB | 03.12.2020 17:53:33

Sport: Dermed gjorde de svenske skiskyttersøstrene som Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø gjorde på herresprinten tidligere torsdag. Tarjei Bø vant for tiende gang i verdenscupen, og lillebroren ble nummer tre.

De svenske skiskytterkvinnene har dominert resultatlistene i sesonginnledningen, og sprintløpet ble intet unntak. 25-åringen Öberg var hvass i sporet og skjøt bedre enn sine argeste konkurrenter.

– Det føles kjempebra. Jeg føler meg så trygg på skytebanen nå, og det er så deilig. Jeg slipper liksom å fundere over det. Det er bare å stille seg på matten og skyte, sa Öberg til NRK.

– Hun skremte alle sist, og det var godt at jeg klarte å ta henne i løypa i dag. Vi skal nok få det vanskelig med å slå henne denne sesongen, men vi skal absolutt prøve, sa Olsbu Røiseland om Öberg.

Det var riktig nok ikke bare Hanna Öberg hun måtte gi tapt for. Lillesøsteren Elvira Öberg (21) imponerte og tok 3.-plassen tross ett bomskudd. I mål var hun 5,9 sekunder foran VM-dronningen Olsbu Røiseland.

– Dette er jo en drøm. Men jeg tror ikke det er siste gangen, sa Hanna Öberg om å få lillesøsteren med seg på podiet.

Eckhoff var svakt seedet etter to skuffende løp i sesongstarten og måtte starte som nummer 88.

– Det er mentalt hardt. Men man må bare tåle steken når man har startet dårlig, sa hun til NRK.

Det var på stående skyting det ble trøbbel for de norske løperne. Samtlige seks skjøt feilfritt på liggende, mens fasiten på skyting to var slik: Karoline Knotten 0 bom, Olsbu Røiseland 1, Emilie Kalkenberg 1, Eckhoff 2, Tandrevold 2, Ida Lien 5.

Knotten, som imponerte med 3.-plass i forrige sprint, ble nummer 22 tross god skyting torsdag. Kalkenberg ble nummer 30 og Lien nummer 73. Dermed får fem norske løpere plass på jaktstarten.

Marte Olsbu Røiseland slo svensken i ren løypetid torsdag og endte på 4.-plass, best av de norske løperne, etter ett bomskudd. Det betyr at hun er på skuddhold til å slå Öberg i søndagens jaktstart (33,8 sekunder bak).

Annenplassen i rennet gikk til franske Anaïs Chevalier-Bouchet. Tiril Eckhoff ble nummer åtte etter to bomskudd, mens Fossum-venninnen Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer 11 med samme fasit på skytebanen.

(©NTB)

Flere nyheter: