Menu
Torbjørn Broks Pettersen reiser ikke til Sveits. Foto: Terje Pedersen / NTB

Norges Skiforbund står over FIS-møter på grunn av russisk deltakelse

Norges Skiforbund dropper å stille til møter i regi av Det internasjonale skiforbundet (FIS) som følge av at russiske representanter får delta, melder VG.

Av NTB | 28.09.2022 18:20:51

Sport: Ifølge avisen er det over 60 ulike FIS-møter og seminarer i Zürich denne uken. Komiteer i ulike grener, deriblant alpint, langrenn, kombinert og hopp, skal treffes og gjøre vedtak foran en ny vintersesong.

Men det ligger an til å skje uten norsk deltakelse. Torbjørn Broks Pettersen ble onsdag ettermiddag bedt av langrennskomiteen i Norges Skiforbund om ikke å dra til Sveits. Årsaken er at representanter fra Russland og Belarus er invitert til møtene.

– Jeg var på vei til toget nå snart, men nå holder jeg meg hjemme. Den norske delegasjonen står over, har jeg nettopp fått beskjed om. Det er vanskelig å sitte i møte med russere nå, forteller han til VG.

I en sms til TV 2 skriver Bråthen at «det er en litt uoversiktlig situasjon akkurat nå». VG melder at meningene i den norske delegasjonen er delte om hvorvidt man skal delta på møtene eller ikke.

«Den nåværende FIS-policyen når det gjelder russisk og belarusisk deltakelse gjelder ikke representanter, men kun utøvere i konkurranser. Derfor er alle deltakere i FIS’ komiteer klarert til å delta i møtene», skriver medieavdelingen i Det internasjonale skiforbundet til VG.

Onsdag kom det rapporter i russiske medier om at Russlands skipresident Jelena Välbe skulle i møter med FIS-president Johan Eliasch. Välbe reagerer slik overfor TV 2 på den norske møtenekten:

– Det er ikke noe nytt at det norske forbundet fortsatt ikke ønsker at russere skal delta.

Norges Skiforbund skulle etter planen ha med snaut 30 personer til Zürich. Der er allerede skipresident Tove Moe Dyrhaug på plass, får TV 2 bekreftet. Det samme er Clas Brede Bråthen og Stine Korsen på vegne av norsk hoppsport.

FIS-styret har varslet at det 22. oktober skal ta en avgjørelse rundt russisk og belarusisk deltakelse i konkurranser kommende vinter.

(©NTB)