reklame for Sheiken Bowling
Menu
Det blir ingen kamp mellom Romania og Norge i Bucuresti søndag. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB

– Norges nasjonsligakamp mot Romania er avlyst

De norske fotballherrenes bortekamp mot Romania i Uefas nasjonsliga er avlyst som følge av at Norges lag ikke kan reise utenlands.

Av NTB | 14.11.2020 22:23:05

Sport: Det får TV 2 og VG opplyst fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Bakgrunnen for at Norge ikke kan spille kampen, er at hele laget er satt i karantene som følge av visekaptein Omar Elabdellaouis positive koronatest.

Landslagsspillerne var i ferd med å reise til Romania lørdag og sto klare på Gardermoen da kontrabeskjeden kom: Helsedirektoratet påpekte at det vil være et brudd på den nasjonale covid-19-forskriften å reise.

Ett alternativ kan være at Norge idømmes 0-3-tap for ikke å møte opp til kampen. Et annet er at det blir foretatt loddtrekning dersom Uefa kommer fram til at ingen av de nasjonale forbundene har ansvar for at kampen ikke blir spilt. I så fall vil resultatet bli enten 1-0, 0-0 eller 0-1).

Den norske covid-19-forskriften sier at enhver person som har vært i kontakt med en koronasmittet person, må være i karantene i ti dager. Det betyr høyst sannsynlig at Norge heller ikke kan spille onsdagens avgjørende nasjonsligakamp mot Østerrike. Der trenger Norge trolig seier for å kunne vinne sin nasjonsligagruppe.

– Mitt svar til NFF vil være at kampene i Romania og Østerrike ville vært ulovlige her i Norge, og at det reiseopplegget de har presentert for oss i kveld, er i en juridisk gråsone, sa Høie til NTB og fortsatte:

– Punkt tre er at hvis de velger å gjøre dette (reise til Romania), så undergraver de noe av det viktigste vi har i kampen mot pandemien, nemlig at noen som har vært i nærkontakt med andre som er smittet, skal være i ti dagers karantene.

Først lørdag kveld ble det klart at kampen avlyses. Uefas kontroll-, etikk- og disiplinærkomité skal avgjøre hvilken konsekvens avlysningen får for resultatet.

Norges Fotballforbund sendte lørdag ettermiddag et brev til Helsedepartementet i et siste håp om å få tillatelse til å reise. Men svaret fra helseminister Bent Høie (H) var negativt.

(©NTB)

Flere nyheter: