Menu
Thomas Oxaal avsluttet stafetten for Norge og sikret bronse. Foto: Geir Olsen / NTB

Norges langrennsløpere avsluttet para-VM med bronse på stafetten

Norge sørget for nok en medalje i para-VM med bronse på langrennsstafetten i åpen klasse i Lillehammer søndag.

Av NTB | 23.01.2022 12:36:14

sosiale forhold: Det skjedde etter en heftig avslutning der både USA, Hviterussland og Tyskland nærmet seg Norges ankermann Thomas Oxaal.

– Jeg skjønte at jeg måtte gå for bronsemedalje, og jeg prøvde å holde en bra fart for å holde unna, men de kom fryktelig nær, synes jeg, sa Oxaal til NRK etter løpet.

– Jeg var så stiv, så jeg er bare glad for at jeg ikke ødela for laget. Jeg hadde akkurat de meterne jeg trengte, forklarte han og takket lagkameratene.

Kjartan Haugen åpnet stafetten over 4 x 2,5 kilometer for Norge og vekslet med Vilde Nilsen på en 3.-plass, 11,3 sekunder bak ledende Hviterussland.

Nilsen tok sin tredje individuelle medalje i mesterskapet på langrennssprinten i kvinneklassen lørdag, men tapte mye tid på sin stafettetappe i kamp med flere mannlige utøvere. Russlands olympiske komité (RPC), Hviterussland og Frankrike i front stilte med noen av sine sterkeste utøvere på annen etappe.

– Det var veldig tungt på min etappe. De fleste var veldig sterke, og jeg forsøkte å ha en så jevn flyt som mulig. Vi visste i forkant at alle bare måtte gå sin egen etappe som planlagt, for de skjer mye i en slik parastafett, sa Nilsen.

Ved veksling med Trygve Larsen var Norge ett minutt og 19 sekunder bak RPC i tet. Larsen fikk kortet ned differansen med ti sekunder og sendte Oxaal ut på siste etappe på en 3.-plass.

Han klarte å holde unna for konkurrentene bak og sikret bronsen. RPC endte opp med å vinne gull, mens Frankrike sikret sølvet.

(©NTB)

Flere nyheter: