Menu
Lørdagens landskamp på Ullevaal mellom Norge og New Zealand blir ikke avlyst etter skytehendelsen i Oslo natt til lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Norges landskamp går som planlagt – politiet øker beredskapen

Landskampen mellom Norge og New Zealand på Ullevaal lørdag blir ikke avlyst tross skytingen i Oslo natt til lørdag, men politiet øker beredskapen til kampen.

Av NTB | 25.06.2022 11:31:26

Sport: Etter skytingen nær homsepuben London i Oslo natt til lørdag, har arrangementer med tilknytning til Oslo Pride blitt avlyst etter anbefalinger fra politiet. Landskampen på Ullevaal stadion blir ikke avlyst, men politiet kommer til å øke beredskapen, melder NFF på sitt nettsted.

– I dag skulle Norges Fotballforbund være med å feire retten til å elske hvem man vil og delta i Pride-paraden under fanen: «Vær hvem du er, elsk hvem du vil. Fotball for alle». Våre tanker går til etterlatte og pårørende. Vi står sammen med dere, heter det i pressemeldingen.

På en pressekonferanse om skytingen lørdag morgen ble det ikke anbefalt av politiet å avlyse landskampen som holdes klokken 17.00 lørdag.

– Det er flere store arrangement, som Tons of Rock og landskampen. Det kommer ingen anbefalinger om at disse må avlyses. Vi mener at vi skal klare å sikre disse arrangementene på en trygg måte. Vi har iverksatt både synlige og usynlige grep i samfunnet, sa politiinspektør Tore Soldal på pressekonferansen.

– Vi vil markere nattens dypt tragiske hendelse med et øyeblikks stillhet. Kvinnelandslaget vil spille med sørgebånd. Under innmarsj vil hele laget gå med kapteinsbind i regnbuens farger for å stå opp for den grunnleggende retten til å være den du er og elske hvem du vil, heter det i pressemeldingen til NFF.

I NFFs pressemelding kommer det også fram at det er solgt 16.533 billett til kampen.

Til VG forteller NFFs direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt Gro Tvedt Anderssen at Pride-markeringen på landskampen nå er enda viktigere enn før.

– Markeringen som vi hadde planlagt, oppleves nå som enda viktigere for oss som arrangør og de 16.533 menneskene som har kjøpt billetter, sier Anderssen til avisen.

Publikumsrekorden for en kvinnelandskamp i Norge er på 15.762 tilskuere og ble satt mot USA i en oppkjøringskamp til OL i Sydney i 2000.

Oppgjøret mot New Zealand er den siste kampen til Norge før avreise til fotball-EM i England. Europamesterskapet varer fra 6.- til 31.- juli.

Norge åpner med kamp mot Nord-Irland 7. juli. Norge er også i gruppe med Østerrike og vertsnasjonen England.

NFF skulle egentlig være med på lørdagens Pride-parade, som nå har blitt avlyst. I landskampen mot New Zealand vil NFF i tillegg til å markere Pride-måneden juni, markere masseskytingen i Oslo med ett øyeblikks stillhet.

Med 16.533 solgte billetter kan markeringene skje foran et rekordstort publikum.

(©NTB)

Flere nyheter: