Menu
Lyn-spilleren Cathinka Tandberg slo det avgjørende innlegget da Norges J19-landslag tok seg til EM-finale. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Norges J19-landslag til EM-finale: – Sykt, men fortjent

Det norske J19-landslaget senket regjerende mester Frankrike 1-0 i onsdagens EM-semifinale. Norge er finaleklar i fotballturneringen for første gang siden 2011.

Av NTB | 06.07.2022 22:46:09

Sport: Lyn-spiller Cathinka Tandbergs innlegg avgjorde kampen. Etter 52 minutter endte avleveringen i mål etter en klønete styring fra Frankrikes midtstopper Éloïse Sévenne.

Norge holdt unna presset som kom fra de franske jentene. Dermed ble det jubel for Hege Riises lag i Karvina i Tsjekkia.

– Kampen var ikke noe fyrverkeri. Det var få sjanser, men muligheten var der, og da den kom, tok vi den. Vi klarte å ri av kampen, og alt i alt vinner vi fortjent selv om vi ble trykket en del helt mot slutten, sa Riise til fotball.no.

– Jeg kastet meg ut og gjorde meg så stor som mulig. Jeg reddet med trynet og skulderen, tror jeg. Det var ikke en vanlig redning, men det var veldig deilig, sa Norges keeperhelt etter kampen.

Lørdag venter Spania til kamp om EM-tittelen. Tidligere onsdag vant spanjolene 1-0 over Sverige. Finalen blir Norges femte i et europamesterskap på J19-nivå.

– Det er helt sykt, men jeg synes det er fortjent. Vi har vært gode, mente Panengstuen.

J19-landslaget åpnet årets EM med et sviende 1-4-nederlag for England, men reiste seg med 2-1 over Tyskland etter en snuoperasjon. Deretter ble Sverige slått 1-0 i den siste kampen i gruppespillet, og det gjorde Norge til vinner av gruppe B.

I sluttminuttene sto Selma Panengstuen fram med en spektakulær redning.

For elleve år siden ble det 1-8-tap da Tyskland ble mester. Ada Hegerberg, Caroline Graham Hansen og Guro Reiten var blant spillerne i troppen den gang.

(©NTB)

Flere nyheter: