Menu
Norges kvinnelandslag i ishockey yppet seg mot Sverige i VM-oppkjøringskampen onsdag, men tapte 4-7. Her er kaptein Ingrid Morset i duell med Lina Ljungblom i en tidligere kamp mellom lagene. Foto: Mats Andersson, TT / NTB

Norges ishockeykvinner yppet seg mot Sverige

Norges kvinnelandslag i ishockey ga Sverige kamp om seieren i den første av to VM-oppkjøringskamper i Stavanger, men måtte se seg slått 4-7.

Av NTB | 13.04.2022 18:49:33

Sport: Ved hjelp av stor effektivitet ledet Norge 4-3 etter to perioder, men Sverige utlignet tidlig i den siste perioden og punkterte kampen med tre mål i de fem siste minuttene. Felizia Wikner-Zienkiewicz ble den store spilleren med tre mål.

Sverige ledet 1-0 etter første periode, men Norge vendte til ledelse med to raske mål tidlig i midtperioden. Først slo Tea Løkke Nyberg inn en retur på volley ved lengste stolpe, så scoret Line Bialik Øien det første av tre norske ledermål.

Madelen Haug Hansen satte inn 3-2 og Øien 4-3, det siste 16 sekunder før slutt i perioden.

Det gikk mindre enn et minutt av siste periode før Sverige var à jour, men Norge holdt 4-4 til det gjensto bare 4.29 minutter. Da scoret svenskene tre raske mål. Svenskene dominerte kampen og vant skuddstatistikken 41-13. I midtperioden scoret Norge fire mål på seks skudd.

Norge forbereder seg til VM på nivå to i Frankrike senere i måneden. Sverige skulle egentlig også vært med der, men fikk plass i elite-VM etter utelukkelsen av Russland. Deres VM avgjøres først i månedsskiftet august-september.

Sverige erstattes ikke i VM for 1. divisjon avdeling A, og Norges motstandere i Angers blir Slovakia, Nederland, Østerrike og Frankrike.

(©NTB)

Flere nyheter: