reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Norges Kari Brattset Dale jubler for mål i utklassingen av Danmark. Foto: Bo Amstrup / NTB

Norges håndballjenter kjørte over Danmark: 28-21-seier og EM-varsku

De norske håndballjentene startet EM-oppkjøringen med solide 28-21 over Danmark. Danskenes nye trener opplevde et mareritt i sin debut der Norge briljerte.

Av NTB | 01.10.2020 21:38:10

Sport: Kari Brattset Dale ble norsk toppscorer med sju mål. Norge hadde ikke spilt landskamp siden tapet i VMs bronsekamp mot Russland 15. desember i fjor.

– Vi har mye å jobbe med og lite tid, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2 før kampstart.

Dårlig tid hadde laget hans absolutt. Det løp fra Danmark stort sett kampen gjennom.

En rekke jenter som ikke var med i VM i fjor spilte for Norge. Dette var tilfellet for Noran Mørk, Marit Malm Frafjord, Amanda Kurtovic, Henny Ella Reistad og Veronica Kristiansen.

– Det var en fornøyelse å lede laget i kamp. Forsvaret var steinbra de første 15-16-17 minuttene, sa Hergeirsson til TV 2 etter seieren.

Seieren var den ellevte på rad mot Danmark. Danskene er delvis kjørt av i landslagshåndball for kvinner og har bare en medalje de 16 siste årene.

Torsdag sto det 6-1 til Norge etter snaut åtte minutters spil. Da hadde det norske laget vist giftig kontringsspill etter meget god forsvarsjobb foran en toppkeeper (Silje Solberg).

Det er denne miksen Hergeirsson ønsker å se. Oppskriften har gitt Norge flere gullmedaljer siden han overtok jobben sommeren 2009.

Seieren var et kraftig signal til EM-konkurrentene: Norge er på gulljakt etter tre mesterskap på rad uten tittel.

Stine Bredal Oftedal var banens beste utespiller.

Solberg spilte helt strålende i målet nesten hele tiden hun var på banen. Hun ble i sommer hentet til verdens beste klubb, ungarske Györ.

I slutten av november samles Norge igjen til kamper, da mot Tyskland, Frankrike og Danmark. Denne turneringen spilles i Bergen.

VM går i perioden 3. til 20. desember, og alle kamper i Norge (sluttspillet inkludert) spilles i Trondheim. Slik det ser ut nå, vil det ikke være åpning for mer enn 200 tilskuere på tribunen per kamp.

To innledningsgrupper og en hovedrundepulje avgjøres i Danmark.

Ledelsen økte så til 9-1, 11-2 og 15-5. Det ble en brutal debut som dansk landslagssjef for Jesper Jensen. Laget hans ble fullstendig overkjørt av Norge før pause (16-8). Det ble så til 20-10 og 24-12 kort inn i 2.-omgangen.

Norge fortsetter Golden League mot Frankrike lørdag og Montenegro søndag. Sistnevnte er også motstander i OL-kvalifiseringen i mars neste år.

(©NTB)

Flere nyheter: