Menu
Dobbeltfireren med Martin Helseth (t.v.), Olaf Tufte, Oscar Helvig og Erik Solbakken fikk det ikke til under Tokyo-OL. I 2022 ble Tufte byttet ut med Kristoffer Brun, men det prosjektet har blitt skrinlagt. Foto: Lise Åserud / NTB

Norges dobbeltfirer avslutter samarbeidet: – En utfordrende situasjon

Roerne Kristoffer Brun, Oscar Helvig, Erik Solbakken og Martin Helseth avslutter sin satsing i dobbeltfireren nesten før det har begynt.

Av NTB | 10.06.2022 19:15:54

Sport: Det opplyser Norges Roforbund i en pressemelding. Kristoffer Brun var kommet inn etter OL-legenden Olaf Tufte, men under oppkjøringen har det blitt avdekket manglende fart, står det i pressemeldingen.

Verdenscupen i polske Poznan neste uke blir dermed ikke noe av for kvartetten. Nå starter jobben med å sette sammen nye båtsammensetninger.

– Dette er en utfordrende situasjon, men samtidig er det greit at dette blir avdekket og avklart allerede nå. Det langsiktige målet vårt er Paris 2024, og verdenscupen i Poznan skulle vært det første skrittet på veien dit. Nå må vi legge kabalen på nytt, og det ville blitt mye vanskeligere dersom dette hadde kommet opp på et senere tidspunkt, sier landslagssjef Mark Emke.

Emke presiserer også at utfordringene har vært av sportslig art, og at alle fire fortsatt vil være en del av elitelaget i forbundet.

(©NTB)