Menu
Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien fikk æren av å åpne OL for Norge. De tok bronse i 2018-OL og er gullkandidater denne gangen. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB

Norges curlingduo åpnet OL med tap etter kjempemiss

Curlingparet Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien dummet seg ut i siste ordinære omgang og tapte 6-7 etter ekstraomgang mot Tsjekkia i OL-åpningen i Beijing.

Av NTB | 02.02.2022 15:09:43

Sport: Norge hadde seieren i lomma med 6-3-ledelse før den siste ordinære omgangen, men Skaslien sendte en hard sistestein og slo ut sin egen slik at tsjekkerne Tomas Paul og Zuzana Paulova ble liggende med de tre beste steinene og utlignet til 6-6.

I ekstraomgangen gjorde det norske laget en ny feil med sin nest siste stein, og dermed kunne tsjekkerne legge en «guard» og beskytte sin beste stein.

Nedregotten og Skaslien tok VM-sølv i fjor og er blant gullkandidatene i OL. I 2018, da den blandede konkurransen debuterte som OL-gren, ble det bronse på det norske ekteparet.

I Beijing ble det derimot en tung start. Den smått ufattelige bommen i åttende omgang snudde en kontrollert ledelse til nederlag for Norge.

Nedregotten og Skaslien startet bra og ledet 2-0 etter å ha stjålet poeng i begge de første omgangene. Da så ikke det tsjekkiske paret Paul og Paulova ut som noen målestokk for Norges duo.

De slo derimot tilbake med glimrende spill i annen omgang og utlignet til 2-2. Deretter fulgte to omganger med ett poeng til laget med fordelen av sistestein, før Norge slo til med to poeng i sjette omgang etter sterkt spill på tampen.

Tsjekkias forsøk på å ta igjen det norske forspranget lyktes ikke i nest siste omgang. I stedet stjal Norge nok et poeng og tok føringen med 6-3.

Tre poeng skulle vært en bortimot umulig oppgave for tsjekkerne å ta igjen i siste omgang, men de klarte det likevel. Og i ekstraomgangen klarte ikke Norge å utnytte fordelen av sistestein.

(©NTB)

Flere nyheter: