Menu
Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien fikk æren av å åpne OL for Norge. De tok bronse i 2018-OL og er gullkandidater denne gangen. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB

Norges curlingduo åpnet med OL-tap etter kjempemiss: – Spillet må bli bedre

Curlingparet Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien dummet seg ut i siste ordinære omgang og tapte 6-7 etter ekstraomgang mot Tsjekkia i OL-åpningen i Beijing.

Av NTB | 02.02.2022 18:35:34

Sport: Norge hadde seieren i lomma med 6-3-ledelse før den siste ordinære omgangen, men Skaslien sendte en hard sistestein og slo ut sin egen slik at tsjekkerne Tomas Paul og Zuzana Paulova ble liggende med de tre beste steinene og utlignet til 6-6.

I ekstraomgangen gjorde det norske laget en ny feil med sin nest siste stein, og dermed kunne tsjekkerne legge en «guard» og beskytte sin beste stein.

– Det ble trøbbel for oss utpå der. Vi slet med isen og steinene, og i tillegg hadde vi ikke marginene på vår side. Vi bommet på for mange av avleveringene. Spillet vårt må bli en del bedre i morgen. Det er den tøffe sannheten, sa Skaslien etter nederlaget.

– Vi hadde mange steiner som ikke satt slik vi ønsket. Da kommer du litt ut av rytmen. I tillegg var alle håndtakene byttet ut, men det er ingen unnskyldning. Det var likt for alle, sa han.

I fjor ble det VM-sølv på Nedregotten og Skaslien, og de er blant gullkandidatene i OL. For fire år siden, da den blandede konkurransen debuterte som OL-gren, ble det bronse på det norske ekteparet.

I Beijing ble det derimot en tung start. Den smått ufattelige bommen i åttende omgang snudde en kontrollert ledelse til nederlag for Norge.

De slo derimot tilbake med glimrende spill i annen omgang og utlignet til 2-2. Deretter fulgte to omganger med ett poeng til laget med fordelen av sistestein, før Norge slo til med to poeng i sjette omgang etter sterkt spill på tampen.

Tsjekkias forsøk på å ta igjen det norske forspranget lyktes ikke i nest siste omgang. I stedet stjal Norge nok et poeng og tok føringen med 6-3.

Tre poeng skulle vært en bortimot umulig oppgave for tsjekkerne å ta igjen i siste omgang, men de klarte det likevel. Og i ekstraomgangen klarte ikke Norge å utnytte fordelen av sistestein.

Norges curlingpar spiller nye OL-kamper torsdag. Da venter USA og deretter Canada.

Nedregotten forklarte at de merket problemene med isen allerede på trening.

Nedregotten og Skaslien startet bra og ledet 2-0 etter å ha stjålet poeng i begge de første omgangene. Da så ikke det tsjekkiske paret Paul og Paulova ut som noen målestokk for Norges duo.

(©NTB)