reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Norges Banks tilsynsorgan Representantskapet, her ved leder Julie Brodtkorp, har funnet det de mener er et smutthull som kan gjøre det mulig for oljefondssjef Nicolai Tangen å kjøpe tilbake sin eierandel i forvalterselskapet Ako Capital, som han ga bort til den veldedige organisasjonen Ako Foundation da han startet i jobben. Foto: Vidar Ruud / NTB

Norges Banks tilsynsorgan fant smutthull i Tangen-avtale

Representantskapet i Norges Bank peker på det de mener er en åpning for at oljefondssjef Nicolai Tangen kan kjøpe tilbake eierandelen han måtte gi fra seg.

Av NTB | 15.12.2020 14:53:02

Politikk: Tangen valgte etter press fra flere hold å gi bort sin eierandel i livsverket sitt, forvalterselskapet Ako Capital, til den veldedige organisasjonen Ako Foundation.

Han måtte kvitte seg med eierskapet for å unngå habilitetsproblemer som sjef for oljefondet. 54-åringen uttalte at «alle bånd er brutt for alltid» da han kunngjorde avgjørelsen i august.

Nå peker Norges Banks tilsynsorgan på at avtalen ikke er helt vanntett, skriver Dagens Næringsliv. Representantskapet mener nemlig at Tangen kan kjøpe tilbake eierandelen når han en gang slutter som oljefondssjef.

Tilsynsorganet har derfor bedt hovedstyret i Norges Bank om å redegjøre for hvordan de kan hindre et slikt potensielt tilbakekjøp.

(©NTB)

Flere nyheter: