Menu
Sentralbanksjef Øystein Olsen og Norges Banks komité for pengepolitikk og finansiell stabilitet har besluttet å sette ned styringsrenta med 0,75 prosentpoeng til 0,25 prosent. Arkivfoto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Norges Bank kutter renta og åpner for nye rentekutt

På et ekstraordinært møte har Norges Bank besluttet å kutte styringsrenta med 0,75 prosentpoeng til 0,25 prosent. De åpner også for nye rentekutt.

Av NTB | 20.03.2020 09:01:38

Medisin og helse: – Lavere lånekostnader på eksisterende og nye lån vil kunne gjøre det enklere for norske bedrifter å komme seg gjennom en krevende tid. Det vil også kunne hjelpe husholdninger som opplever at inntektene blir redusert, skriver Norges Banks komité for pengepolitikk og finansiell stabilitet i en melding.

Norges Bank satte i forrige uke ned styringsrenta fra 1,5 prosent til 1 prosent. Dermed har Norges Bank kutta renta kuttet renta med totalt 1,25 prosentpoeng på én uke.

Torsdag kuttet den britiske sentralbanken Bank of England styringsrenta fra 0,25 til 0,1 prosent på grunn av den økonomiske uroen som følge av koronaviruset. Nivået på den britiske renta er den laveste noensinne.

I pressemeldingen skriver Norges Bank at de løpende vil vurdere tiltak for å sikre at styringsrenta får gjennomslag til pengemarkedsrenta, og de utelukker ikke at renten kan bli satt ytterligere ned.

Neste ordinære rentemøte er 6. mai, men sentralbanken kan ta nye rentebeslutninger utenom de ordinære møtene.

Flere nyheter: