reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Leder i Norges Banks hovedstyre Øystein Olsen og påtroppende leder for oljefondet Nicolai Tangen gjorde på en pressekonferanse mandag kveld rede for den reviderte arbeidsavtalen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Norges Bank har revidert arbeidsavtalen med Tangen

Norges Banks hovedstyre og Nicolai Tangen har reforhandlet vilkårene i arbeidsavtalen med den påtroppende oljefondssjefen.

Av NTB | 24.08.2020 19:23:03

Økonomi og næringsliv: Hovedpunktene i avtalen er at Tangen avvikler sitt eierskap i Ako Capital, og at han overdrar sin eierandel og utbytterettigheter til den veldedige stiftelsen Ako Foundation, sa sentralbanksjef Øystein Olsen på en pressekonferanse mandag kveld.

Tangen har videre meddelt at han vil endre forvaltningen av sine personlige fondsinvesteringer slik at alle midlene kan plasseres som bankinnskudd, opplyste sentralbanksjefen videre.

– Vi mener avtalen som hovedstyret nå har gitt sin tilslutning til, svarer ut de merknadene som Stortingets finanskomité hadde til arbeidsavtalen med ny daglig leder i Norges Bank Investment Management (NBIM), sier han.

Flere nyheter: