Menu
Ved slutten av juni hadde Norges Bank brukt nærmere to millioner kroner på ansettelsen av Nicolai Tangen som ny Oljefond-sjef. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Norges Bank har brukt nesten to millioner kroner på Tangen-ansettelsen

Norges Bank har betalt 1,9 millioner kroner til eksterne aktører for hjelp med å ansette Nicolai Tangen som ny sjef i oljefondet.

Av NTB | 16.07.2020 19:02:54

Arbeidsliv: Pengene har blant annet gått til rekrutteringsfirmaet Russel Reynolds, hodejeger Harald Kringlebotn og eksterne advokater, ifølge Aftenposten og E24.

Summen inkluderer ikke hva det har kostet Norges Bank å svare på spørsmål fra Stortingets tilsynsorgan, bankens representantskap, knyttet til ansettelsen av Tangen.

I tillegg til flere spørsmål til Norges Bank, har representantskapet også sendt brev til Stortinget om ansettelsen. Dette skal behandles i en høring i finanskomiteen 10. august.

Representantskapet har kritisert avtalen mellom Norges Bank og Tangen. De mener det er risiko for interessekonflikt mellom Tangens private investeringer og oljefondet, og at denne risikoen må elimineres.

(©NTB)

Flere nyheter: