Menu
Magnus Carlsen spilte ikke den siste kampen for Norge mot Filippinene i sjakk-OL. Foto: Carina Johansen / NTB

Norges avsluttet sjakk-OL med tap for Filippinene

Norge var nevnt blant medaljekandidatene, men endte på en skuffende plassering etter å ha tapt den siste kampen mot Filippinene med 1,5-2,5.

Av NTB | 09.08.2022 10:20:40

Sport: Norge var ranket som nummer tre i turneringen, men flere sjakkeksperter mener at nordmennene var den store skuffelsen i turneringen. Laget var oppe på 21. plass med to runder igjen, men falt ned til 61.-plassen da den runden var ferdigspilt.

Magnus Carlsen spilte ikke den siste kampen. Aryan Tarik møtte Mark Paragua med svarte brikker og avsluttet med remis etter 30 trekk.

Jon Ludvig Hammer spilte med hvite brikker mot John Paul Gómez, men endte også opp med remis. Johan-Sebastian Christiansen møtte Darwin Laylo og den kampen endte også med remis.

Frode Urkedal avsluttes mot Paulo Bersamina og kom under etter et dårlig trekk underveis. Han klarte ikke å ta seg inn igjen og partiet endte med tap etter 37 trekk.

I åpen klasse var det Usbekistan som gikk til topps foran Armenia og Indias 2.-lag.

De norske kvinnene avsluttet med seier over Sri Lanka med 2,5-1,5. Sheila Barth Stanford og Edit Machik vant sine partier greit.

Alena Ayzenberg med svarte brikker spilte remis, mens Maud Rødsmoen tapte sitt parti for spilleren med lavest rating av de spillerne på Sri Lankas lag.

Ukraina gikk til tropps i kvinneklassen foran Georgia og USA. Norge endte på 42.-plassen.

(©NTB)