Menu
Sjur Røthe leverte en knalletappe og avgjorde stafetten i Lahti. Foto: Geir Olsen / NTB

Norge vant stafetten suverent – russisk-finsk drama på oppløpet

Norge med Pål Golberg, Emil Iversen, Sjur Røthe og Simen Hegstad Krüger var ustoppelige og vant stafetten over 4 x 7,5 kilometer i Lahti søndag.

Av NTB | 24.01.2021 12:08:02

Sport: Finland og Joni Mäki tok annenplassen foran Russland og Aleksandr Bolsjunov. Russeren var forbannet og slo etter finnen med staven inn på oppløpet. Bolsjunov kjørte også inn i finnen etter målpassering.

Juryen er i gang med å avgjøre 2.- og 3.-plassen etter at finnen byttet korridor på oppløpet.

Det skulle handle om Norge mot to russiske lag, men da Sjur Røthe satte fart på tredjeetappen og fikk en stor luke, var det kun snakk om Norge. Simen Hegstad Krüger på ankeretappen hadde nesten 40 sekunder ned til nærmeste konkurrent.

Pål Golberg slo til ut og fikk bare med seg russerne Ilja Semikov og Aleksej Tsjervotkin. Første etappen av sistnevnte hadde blant annet et stavbrekk. Ved veksling skilte det 10,7 sekunder ned til det russiske førstelaget

Emil Iversen klarte derimot ikke kvitte seg med Ivan Jakimotsjkin på det russiske annetlaget. Men de to holdt Jevgenij Belov på det russiske førstelaget på samme avstand,

– Det ble tungt og et jageløp, og jeg klarte ikke å bli kvitt russeren, sa Iversen til NRK.

Sjur Røthe brukte litt tid på å få en avstand til Andrej Melnitsjenko, men fikk over 40 sekunder på vei inn mot mål på annenrunden. Det var finske Iivo Niskanen som var nærmest, 38,3 sekunder bak. Denis Spitsov hadde også tatt seg forbi landsmannen.

Krüger fikk en sjarmøretappe og slapp ikke russerne Aleksandr Bolsjunov og Sergej Ustjugov inn i posisjon. Ustjugov måtte slippe på den siste runden, og Bolsjunov og Joni Mäki gjorde opp om de to neste plassene bak Norge.

(©NTB)

Flere nyheter: