Menu
Anna Heggen avgjorde stafetten. Foto: Terje Pedersen / NTB

Norge vant målfoto-drama mot Russland i junior-VM

Norges ankerkvinne Anna Heggen slo russiske Elisabeta Bekisjeva med minste mulige margin på kvinnenes stafett under junior-VM i langrenn på Lygna onsdag.

Av NTB | 23.02.2022 15:16:36

Sport: Det måtte til slutt målfoto til for å skille tetlagene. Først sto Russland som vinner i Det internasjonale skiforbundets resultatsystem. Deretter ble det endret til Norge.

Det skilte til slutt 0,1 sekunder mellom gullvinnerne og sølvvinnerne. Tyskland tok bronsen, slått med 35,4 sekunder. Det ble gått fire etapper a 3,3 kilometer.

– Jeg hadde kun fokus på å spurte raskest mulig mot mål. At vi skulle vinne gull var fantastisk, sa Norges ankerkvinne Anne Heggen til NTB.

– Moro å ta gull nærmest på hjemmebane med så mange kjente tilstede, fortsatte hun.

Den russiske kvartetten trodde først de hadde tatt gullet, og slet med å glede seg over sølvmedaljen.

Sverige hadde en vond etappe der Elin Näslund vekslet hele 1.03 minutter bak.

Etter fem kilometer av stafetten hadde russerne tatt kommandoen, og Daria Nepjrajeva var 14,6 sekunder foran Emma Kirkeberg Mørk på det tidspunktet. Ved veksling var avstanden økt til 21 sekunder.

Tuva Anine Brusveen-Jensen klarte å holde tyske Lara Dellit bak seg på tredjeetappen og hadde knappet ned avstanden til Russland med 6,2 sekunder.

Dermed ble det spurt om seieren. Der var Heggen den sterkeste med knappest mulige margin. Juryen brukte relativ lang tid før avgjørelsen kom. De russiske jentene var selvsagt svært skuffet over utfallet.

– Det var veldig tøff stafett. Vi trodde vi hadde vunnet gullmedaljen, så vi er opprørt over dette. Derfor er det vanskelig å glede seg over sølvmedalje, sa de russiske kvinnene etter juryen hadde tatt sin avgjørelse.

Maria Hartz Melling holdt følge med russiske Jevgenija Krupitskaja de første par kilometerne på åpningsetappen, men det var Canada ved Jasime Drolet som vekslet først. Hun var 2,1 sekunder foran Russland og 8,2 sekunder foran Norge.

Den norske ankerkvinnen Heggen gikk ut med 26 sekunders forsprang til tyske Helen Hoffmann som vant tirsdagens 15 kilometer fri teknikk. Etter 11 kilometer hadde Heggen tatt inn nesten halvparten av forspranget til Russland og til slutt fikk hun kontakt.

(©NTB)