Menu
Det norske laget jubler etter at de stakk av med seieren da det 25. Kokke-OL ble arrangert i Stuttgart. Foto: Norske Kokkers Landsforening / NTB scanpix

Norge vant Kokke-OL i Stuttgart

Det norske laget stakk av med seieren da det 25. Kokke-OL ble arrangert i Stuttgart.

Av NTB | 19.02.2020 21:01:03

Fritid: – Vi er helt i skyene. Å vinne verdens største og mest prestisjefylte konkurranse for kokkelandslag er en drøm. Siste gang Norge vant OL i kokkekunst, var i 2008, sier coach Gunnar Hvarnes på kokkelandslaget i en uttalelse.

Det norske laget overbeviste juryen om sine ferdigheter takket være sin presisjon og kunstneriske håndverk, fremgår det av en pressemelding fra arrangøren.

Hvarnes vant selv OL i kokkekunst i 2008. Han har også vunnet en rekke andre prestisjefylte mesterskap for kokker.

– Derfor vet jeg hvor stort og hvor mye en seier betyr for kokkelandslaget og kokke-Norge, sier han.

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad gratulerer de norske kokkene onsdag kveld.

– Det er nok et bevis på at Norge er en matnasjon med norske kokker og restauranter som er blant de beste i verden. Jeg er sikker på at oppmerksomheten vil gjøre at enda flere, både nordmenn og turister, får øynene opp for våre unike matopplevelser, sier Bollestad i en uttalelse.

Sverige kunne imidlertid smykke seg med gull for juniorlag. Her kom Norge på 2. plass og Sveits på tredje. Det tyske juniorlandslaget sikret 5. plass.

– Nok en gang har vi bevist at Kokke-OL er den mest kjente og viktigste internasjonale kulinariske konkurransen for kokker, sier president Richard Beck i Det tyske kokkeforbundet.

– På den siste gjennomkjøringen var alt perfekt. Da vi jobbet i konkurransen, ble resultatet mer enn perfekt. Jeg har alltid hatt en drøm å levere et helt perfekt resultat. Det gjorde de norske kokkelandslagene i OL i kokkekunst, sier Hvarnes.

Kokkene fra Norge ble tett fulgt av Sverige, som tok sølv for sin prestasjon. Bronsemedaljen gikk til Island. Hjemmelaget måtte nøye seg med en 6. plass.

(©NTB)

Flere nyheter: