reklame for Sheiken Bowling
Menu
I september kom Oslo tingrett til at den 61 år gamle norsk statsborgeren kan utleveres til Frankrike. Nå har myndighetene kommet til at vilkårene for utlevering er til stede. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB

Norge utleverer terrortiltalt til Frankrike

Justisdepartementet etterkommer kravet fra franske myndigheter om å utlevere en 61 år gammel norskpalestiner som er tiltalt for terror i 1982, melder NRK.

Av NTB | 27.11.2020 17:08:14

Krig og konflikter: – Vilkårene for utlevering er til stede. Nå har vi en frist på ti dager for å effektuere vedtaket, sier seniorrådgiver Annett Aamodt i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til rikskringkasteren.

Dermed går det mot rettssak. Mannen er tiltalt for å ha stått bak et terrorangrep mot en jødisk restaurant i Paris i 1982. Seks personer ble drept og 22 skadd.

Angrepet knyttes til den nå opphørte militante palestinske Abu Nidal-organisasjonen (ANO), som fransk politi mener nordmannen var en del av.

Mannen nekter straffskyld og sier han ikke var i Paris i 1982. Advokat Ole-Martin Meland har anket utleveringsbegjæringen helt til Kongen i statsråd.

I slutten av september besluttet Oslo tingrett at mannen kunne utleveres. Han har vært varetektsfengslet siden 10. september, dagen etter at han ble pågrepet av PST i Skien.

Han flyttet til Norge med kone og barn i 1991 og ble norsk statsborger seks år senere.

Frankrike forsøkte også å få mannen utlevert i 2015, men den gang tilsa lovverket at saken var foreldet.

(©NTB)

Flere nyheter: