Menu
Landslagssjef Ståle Solbakken presenterte troppen til herrelandslagets kamper mot Irland borte 17. november og Finland på Ullevaal 20. november tirsdag. Foto: Hanna Johre / NTB

Norge-tvil rundt Haaland – spiller ikke to fulle kamper

Ståle Solbakken er usikker på hvor mye han får brukt sin største stjerne i de kommende landskampene mot Irland og Finland.

Av NTB | 08.11.2022 15:51:17

Sport: Erling Braut Haaland var med i uttaket landslagssjefen presenterte på Ullevaal stadion tirsdag ettermiddag, men om han spiller mot Irland (b) torsdag i neste uke eller mot Finland (h) tre dager senere, er fortsatt i det blå.

Den norske stjernespissen har slitt med en skade i foten den siste tiden. Han spilte en halvtime – og ble matchvinner – for Manchester City i helgen, men formen er ikke 100 prosent.

– Som Guardiola (Pep, City-manager) har sagt, så er han ikke der han skal være per nå. Jeg snakket med sportsdirektøren i City for en dag eller to siden, og da ble vi enige om å ta dette stille og rolig, sier Solbakken til NTB.

– Det er ikke sannsynlig. Men han ønsker å komme på samling og bidra. Så får vi se hvor mye det blir, om det blir noe, fortsetter landslagssjefen.

– Vi har på ingen måte gitt opp at han deltar i hvert fall i én av de kampene. Så får vi se hvordan stoda er etter at City har spilt to kamper til. Det gjelder for et par andre også.

City møter Chelsea i ligacupen onsdag og Brentford i Premier League lørdag. Begge er hjemmekamper, så Haaland unngår reisebelastning.

Spissen har hatt en eventyrlig start på livet i storklubben fra Manchester. Han har scoret 23 mål på 17 kamper og avgjort flere viktige oppgjør. For Norge har Haaland scoret 21 ganger i løpet av 23 kamper.

Særlig på stopperplass og sentral midtbane kommer man til å merke forfallene. Den gode nyheten er at det foruten Haaland er friske og spilleklare spillere i troppen. Viktige Stefan Strandberg er tilbake siden sist.

– Ja, det er vel en rimelig frisk tropp. Strandberg spilte sin første kamp på lang tid på søndag, så han er sikkert litt støl nå, men han skal være frisk, sier Solbakken.

Han forbereder laget nå på de siste to kampene før det blir alvor i EM-kvalifiseringen i mars.

– Vi skal fortsette å jobbe med de mønstrene vi har gjort, både offensivt og defensivt, over en periode. De har vi hatt brukbar framgang med, og vi vil gjerne fortsette i samme retning. De neste kampene våre er to tøffe bortekamper mot Spania og Georgia, og vi vil gjøre alt vi kan for å dra fra samlingen med en god følelse.

Solbakken sier at han snakket med Haaland for noen dager siden, og at tilbakemeldingen er at den fysiske situasjonen er litt uviss.

Den norske landslagssjefen har også en del kjedelige skadeforfall å forholde seg til inn mot kampene mot Irland og Finland. Verken Kristoffer Ajer, Fredrik Aursnes, Sander Berge, Andreas Hanche-Olsen eller Joshua King er å finne i uttaket.

(©NTB)

Flere nyheter: