Menu
Svømmepresident Cato Bratbakk. Foto: Geir Olsen / NTB.

Norge truer med å boikotte VM i svømming

Norges Svømmeforbund sender ikke utøvere til VM i svømming i Budapest om Det internasjonale svømmeforbundet (Fina) tillater russiske og hviterussiske deltakere.

Av NTB | 21.03.2022 16:04:32

Sport: Dette ble vedtatt på styremøtet i Norges Svømmeforbund 10. mars.

Sverige er en av flere andre nasjoner som har signalisert at de heller ikke vil sende noen utøvere om ikke Fina snur i spørsmålet om hvem som får delta. Sveits, Polen og Tyskland har truet med det samme.

Fina har så langt ikke villet utestenge russiske og hviterussiske fra mesterskapet i den ungarske hovedstaden 18. juni til 3. juli.

– Dette var oppe på styremøtet vårt 10. mars. Vi er i gang med å jobbe fram en felles nordisk erklæring, sier presidenten i Norges Svømmeforbund, Cato Bratbakk, til NTB.

Vedtaket er endelig om ikke Fina endrer sitt standpunkt til deltakelsen fra Russland og Hviterussland.

– Da stiller Norge ikke med noen utøvere til VM. Dette er en konsekvens av den russiske aggresjonen mot Ukraina. I likhet med våre nordiske naboer ønsker vi at Fina skal endre sitt standpunkt. Vi opplever at vi har forståelse for dette fra våre utøvere. Vi tror og håper at Fina har forståelse for vår holdning, og at det ikke er noen farbar vei å kjøre den passive holdningen de så langt har ligget på, sier svømmepresident Bratbakk.

(©NTB)