Menu
Jenny Stene var blant de norske skytterne som deltok på en markering for Ukraina under verdenscupen skyting i Kairo. Hun er på ett av to lag som er klare for finaleskyting i luftrifle for blandet lag. Her fra OL i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB

Norge til finaleskyting i blandet lag – russerne kastet ut av verdenscupen

Norge fikk begge sine lag til finaleskyting i luftrifle blandet lag i verdenscupen skyting i Kairo. Tirsdag ble Russland og Hviterussland utestengt.

Av NTB | 01.03.2022 20:36:59

Sport: Det internasjonale skytterforbundet (ISSF) lot russere delta til og med tirsdag, men uten nasjonsbetegnelse. Artem Tsjernousov kom på pallen med tredjeplass i luftpistol, men litt senere kom avgjørelsen om å utelukke russere og hviterussere fra ISSF-konkurranser.

Det betyr også at de er uaktuelle for deltakelse i luftvåpen-EM i Norge senere i måneden. Russland hadde allerede sagt at de ikke ville sende skyttere til det arrangementet.

Det ble mandag kveld avholdt en markering til støtte for Ukraina. De åtte norske pistol- og rifleskytterne og fire lederne var blant de mange som deltok. Budskapet var «Skyting for sport, ikke for krig», med et ønske om fred i Ukraina. Til stede var også Det internasjonale skytterforbundets russiske president Vladimir Lisin.

2.-laget med Jenny Stene og Henrik Larsen ble nummer seks i kvalifiseringen med 628,7 poeng. Stene skjøt 316,3, Larsen 312,4.

Onsdag morgen er det finaleskyting for de åtte beste lagene. 51 lag var med i kvalifiseringen.

Mandag kom Jenny Stene til semifinale i luftrifle, mens øvrige norske ble utslått i kvalifisering.

Verdenscupstevnet i Kairo varer til mandag.

Tirsdag gjorde de norske det skarpt i kvalifiseringen i luftrifle blandet lag. Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg var best av alle lag med 631,0 poeng på 60 skudd. Hegg skjøt 315,6 poeng, Duestad 315,4.

De norske nådde ikke opp i tirsdagens individuelle øvelser. Ole-Harald Aas ble nummer 19 i luftpistol for menn, Ann Helen Aune nummer 68 i luftpistol for kvinner. Det ble indisk seier for menn ved Chaudhary Saraubh, mens Tsjernousov ble nummer tre. Greske Anna Korakaki vant kvinneklassen.

(©NTB)