Menu
Thorir Hergeirsson leder en norsk håndballøkt i Stozice Arena onsdag. Her med Stine Bredal Oftedal (fra venstre), Vilde Ingstad og Nora Mørk, Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Norge testet EM-formen – heftig gullstempel på seg

Nora Mørk og de andre norske håndballjentene er storfavoritter hos spillselskapene før EM.

Av NTB | 02.11.2022 19:11:48

Sport: Onsdag trente den norske troppen i kjellerhallen under EM-arenaen i Ljubljana i Slovenia. Torsdag gir spillere og ledere sine første intervjuer i forbindelse med EM.

Norge kommer til mesterskapet uten flere sentrale spillere fra gullaget i VM i fjor. Kari Brattset Dale, Sanna Solberg-Isaken og Camilla Herren er alle gravide. I tillegg har Veronica Kristiansen meldt seg uaktuell for i hvert fall starten av europamesterskapet. Det er en liten åpning for at hun kan bli innlemmet i troppen utover i EM.

Tross disse tunge forfallene holder alle spillselskaper Norge som favoritt til å vinne sin niende EM-tittel. Oddsen på norsk gull er svært lav og varierer fra 1,8 til 2,5 ifølge en oversikt hos nicerodds.co.uk.

Frankrike (regjerende OL-mester), Danmark (ikke vunnet internasjonalt mesterskap siden OL 2004) og Nederland (verdensmester i 2019) er de tre andre lagene som sees som seriøse tittelkandidater.

Norge møter Kroatia (fredag), Sveits (søndag) og Ungarn (tirsdag) i gruppespillet. Alle kamper starter 20.30.

(©NTB)