Menu
Christian Sørum og Anders Mol blir eneste norske sandvolleyballpar i OL. Sjansen til å sikre en kvoteplass i kvinneklassen glapp så vidt i kontinentalcupsluttspillet i helgen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Norge tapte semifinalen i kontinentalcupen – motstanderen sikret OL-billett

Norges kvinnelag tok seg til semifinale i kontinentalcupsluttspillet i sandvolleyball i Nederland, men tapte for hjemmelaget som også vant finalen.

Av NTB | 27.06.2021 23:54:00

Sport: Med seieren sikret Nederland seg en kvoteplass i OL. Den måtte de norske kvinnene se langt etter.

Norge slo Frankrike 2-0 i åttedelsfinalen og Østerrike 2-0 i kvartfinalen. I semifinalen ventet Nederland, og det ble en jevn dyst som endte 2-1 til hjemmelaget.

I første kamp vant Marleen van Iersel/Pleun Ypma 2-1 (15-21, 21-17, 17-15) i en svært jevn og spennende kamp mot Sunniva Helland-Hansen og Ane Guro Hjortland.

Ingrid Lunde og Emilie Olimstad hadde dermed stort seierspress på seg, og de innfridde med 2-0 (22-20, 21-15) over Raisa Schoon/Katja Stam.

Dermed måtte en avgjørende kamp spilles mellom Lunde/Olimstad og Schoon/Stam, og denne gang trakk nederlenderne lengste strå med minste margin. Kampen endte 2-1 (21-18, 18-21, 16-14).

Nederland slo Russland 2-1 i finalen og kvitterte dermed ut OL-billett.

En OL-billett var på spill også i mennenes turnering, der Norge ikke var med i sluttspillet etter å ha blitt stoppet av en falsk positiv koronaprøve i kvalifiseringsturneringen i mai. Finaleseieren og OL-plassen gikk til Sveits.

(©NTB)