Menu
Tarjei Bø gikk en knalletappe da Norge vant stafetten i Nove Mesto. Her fra VM i Anterselva. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Norge suverene på stafetten i Nove Mesto

God norsk laginnsats og knalletapper fra brødrene Bø sikret seier på skiskytterstafetten i Nove Mesto lørdag. Martin Fourcade sto over rennet.

Av NTB | 07.03.2020 18:16:36

Sport: Da Tarjei Bø gikk ut med ledelse på tredje etappe, begynte det å se bra ut for Norges vinnersjanser, og etter hans fantastiske etappe var det null tvil om norsk seier.

Siste etappe kunne blitt en søndagstur for Johannes Thingnes Bø etter storebrorens maktoppvisning, og lillebror Bø fulgte opp med nok en knallsterk etappe. Det ble fullt hus på begge skytinger for Thingnes Bø, som bare økte og økte til konkurrentene.

Med godt over ett minutt å gå på etter siste skyting ble det til slutt en enkel seier for det norske laget, som unngikk store feil.

Sverige og Hviterussland hang med i front, mens et Frankrike uten Fourcade falt av tidlig. Franskmannen fikk hvile før han skal prøve å forsvare verdenscupledelsen på søndagens fellesstart.

Tidlig på stafetten ble det istedenfor en skandinavisk duell mellom Norge og Sverige, men etter at Johannes Dale måtte bruke to ekstraskudd på første skyting kunne Sverige gå ut alene i tet.

Den ledelsen mistet Sveriges Jesper Nelin med fire bom og strafferunde. Dale skjøt fullt hus på stående og sendte Tarjei Bø ut i ledelse på 3. etappe.

Favorittstempelet ble ikke mindre av at storebror Bø skjøt fem strake blinkskudd og økte ytterligere ned til lagene bak ham som bommet.

Det ble riktignok et ekstraskudd for storebror Bø, men med superrask skyting tapte han knapt tid og sendte Thingnes Bø ut med 42,1 sekunders forsprang.

Da måtte lillebroren bare unngå store feil, og etter plettfri skyting og som vanlig høyt tempo i sporet kunne Thingnes Bø gå inn til soleklar seier på stafetten for Norge.

Vetle Sjåstad Christiansen åpnet stafetten for Norge, og selv med ett ekstraskudd på både liggende og stående skyting, vekslet 27-åringen i tet med rask fart i sporet.

Ledelsen på 7,8 sekunder ble raskt økt til 18,5 før liggende skyting, og Norge seilet opp som en soleklar favoritt til å vinne stafetten.

(©NTB)

Flere nyheter: