Menu
Caroline Graham Hansen lever godt med at England er favoritt i mandagens EM-kamp, men hun er innstilt på å gi vertsnasjonen hard kamp om poengene. Foto: Terje Pedersen / NTB

Norge-stjernen lever godt med at England er favoritt

Caroline Graham Hansen og det norske angrepet har imponert i EM, men hun er glad for å la England beholde favorittpresset foran mandagens kamp i Brighton.

Av NTB | 11.07.2022 00:21:47

Sport: – England er favoritt, og det lever vi godt med. Vi vet at vi har noen meget gode spillere i alle ledd, og om vi får det til å klaffe så kan det bli bra, sa hun da hun møtte mediene søndag. Hun kom rett fra isbad etter avsluttet treningsøkt.

Antydninger om at England frykter en norsk kalddusj i Brighton mandag gjør ikke særlig inntrykk på henne.

– Kjenner jeg engelskmenn rett så er de best i verden i alle posisjoner. De føler at de har det beste laget og de beste spillerne. De er favoritter også i våre øyne, men vi tror at vi kan gjøre det til en bra kamp.

At Norge ble utklasset av England i forrige VM (3-0 i kvartfinalen) betyr derimot ikke så mye.

– Vi har tatt steg siden da og fått Ada tilbake. Spillere er blitt eldre, nye og unge spillere har tatt tak og gjort stor forskjell i enkelte posisjoner. Jeg føler at vi er et bedre lag enn da, sier hun.

– Jeg har sett at de ikke helt klarer å sette sitt stopperpar. De er veldig aggressive i sitt høye press, men etterlater seg mye rom hvis man kommer forbi det første leddet. Samtidig kan det være at mulighetene vi så mot Østerrike kanskje ikke er der i morgen fordi de har fått litt lavere skuldre etter å ha vunnet første kamp, resonnerer hun.

Norge fikk en god start med 4-1-seier over Nord-Irland og går til mandagens kamp som gruppeleder.

– Det er mye å ta med seg fra den kampen, men vi vet det er noen ting vi må bli bedre på. Vi møter et mye bedre lag mandag. Vi må ha god defensiv struktur i alt vi gjør, sier Graham Hansen, som også vet at hun ikke får boltre seg like fritt med sine spektakulære dribleraid.

– Jeg må prøve alltid å ville ha ballen, komme på ballen og skape mest mulig i overgangene vi håper å få. Og så gjøre en hard jobb for laget. Vi har et godt angrep som jeg tror England har respekt for.

– Det vil være igjen en kamp til, og den kan endre alt. Vi må bare fortsette å jobbe, sier Graham Hansen.

Hun fortalte at tiden på spillerhotellet blant annet slås i hjel med bordtennisspill.

– Vi øvde på det i går. Vi spilte ikke mot hverandre, men øvde på backhand. Man blir litt hekta. Det blir nok forehand i morgen og kanskje slice dagen etter.

Men mandag blir det fotballkamp mot England.

Hun er ikke helt sikker på hvordan England vil framstå. Laget glitret ikke i sin åpningskamp mot Østerrike.

Selv med tap for England vet Norge at de vil være kvartfinaleklare om de slår Østerrike i siste kamp. Samtidig vil kvartfinaleplassen neppe være 100 prosent i boks selv om det skulle bli seier mandag.

(©NTB)