Menu
Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) har signert nytt opprop. Foto: Annika Byrde / NTB

Norge stiller seg bak opprop om å utestenge russisk og hviterussisk toppidrett

Ministre fra 37 land, blant dem Norges kulturminister, har signert en erklæring der det gis støtte til å utestenge Russland og Hviterussland fra all toppidrett.

Av NTB | 11.03.2022 09:25:21

Sport: Flere internasjonale idrettsorganisasjoner har besluttet å utestenge russiske og hviterussiske idrettsutøvere og lag fra deltakelse i konkurranser som følge av krigshandlingene i Ukraina. De får nå bred støtte fra myndighetshold.

– Vi oppfordrer blant annet til at verken Russland eller Hviterussland bør kunne søke om, få tildelt eller være vertskap for internasjonale idrettsarrangement, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap).

Erklæringen, som er signert av 37 statsråder, slår videre fast at toppidrettsutøvere, ledere eller lag som representerer Russland eller Hviterussland, ikke bør kunne konkurrere i andre land.

Det heter også at det, i den grad det er mulig, bør treffes tiltak mot idrettsrelaterte investeringer som har bånd til russiske myndigheter.

– Jeg vil understreke at det er utøvere og lag på toppidrettsnivå vi ønsker skal utestenges fra å konkurrere i utlandet, ikke barne-, ungdoms- og breddeidrett. Vi ønsker å holde kanalene åpne for folk-til-folk-samarbeid så lang dette lar seg gjøre, sier Trettebergstuen.

(©NTB)

Flere nyheter: