Menu
Ifølge Aftenposten skal to fly fra London lande på Gardermoen mandag ettermiddag, mens to fly fra Aberdeen er ventet til Bergen og hit til Stavanger lufthavn Sola. Foto: Carina Johansen / NTB

Norge stanser innreise fra Storbritannia, opplyser kilder til TV 2

Kilder opplyser til TV 2 at regjeringen stanser innreise fra Storbritannia til Norge for å hindre spredning av den nye virusvarianten som er oppdaget i landet.

Av NTB | 21.12.2020 09:38:03

Medisin og helse: Helseminister Bent Høie (H) møter mandag formiddag pressen for å informere om tiltak i forbindelse virusvarianten fra Storbritannia.

Varianten står i fare for å spre seg til Norge, og Høie har varslet at strenge tiltak kan komme raskt. Våre naboland har innført innreiseforbud fra Storbritannia, og Norge kan komme til å gjøre det samme. Etter det TV 2 erfarer, så vil Norge gjøre det samme.

Viruset er oppdaget i flere land, blant annet Danmark, Nederland og Italia.

I Skandinavia er det nå bare Norge som holder grensene åpne. Ifølge Aftenposten skal to fly fra London lande på Gardermoen mandag ettermiddag, mens to fly fra Aberdeen er ventet til Bergen og Stavanger.

– I løpet av formiddagen vil det bli vurdert om vi ytterligere skjerper de kravene som ble innført i går, inkludert at en stopper flyginger, sa Bent Høie til NRK tidlig mandag morgen.

Flere nyheter: