Menu
Ifølge Aftenposten skal to fly fra London lande på Gardermoen mandag ettermiddag, mens to fly fra Aberdeen er ventet til Bergen og hit til Stavanger lufthavn Sola. Foto: Carina Johansen / NTB

Norge stanser direkteflygninger fra Storbritannia i to døgn, bekrefter Helsedepartementet

Regjeringen stanser innreise fra Storbritannia for å hindre spredning av den nye virusvarianten. Ett fly er allerede innstilt.

Av NTB | 21.12.2020 09:53:04

Medisin og helse: Helseminister Bent Høie (H) møter mandag formiddag pressen for å informere om tiltak i forbindelse virusvarianten fra Storbritannia.

Varianten står i fare for å spre seg til Norge, og Høie har varslet at strenge tiltak kan komme raskt. Våre naboland har innført innreiseforbud fra Storbritannia. Nå gjør Norge det samme.

Viruset er oppdaget i flere land, blant annet Danmark, Nederland og Italia.

I Skandinavia er det nå bare Norge som holder grensene åpne. Ifølge Aftenposten skal to fly fra London lande på Gardermoen mandag ettermiddag, mens to fly fra Aberdeen er ventet til Bergen og Stavanger. Flyet til Bergen med ankomst 10.45 er imidlertid allerede innstilt, viser oversikten til Avinor.

– I løpet av formiddagen vil det bli vurdert om vi ytterligere skjerper de kravene som ble innført i går, inkludert at en stopper flyginger, sa Bent Høie til NRK tidlig mandag morgen.

Flere nyheter: