reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Ifølge Aftenposten skal to fly fra London lande på Gardermoen mandag ettermiddag, mens to fly fra Aberdeen er ventet til Bergen og hit til Stavanger lufthavn Sola. Foto: Carina Johansen / NTB

Norge stanser direkteflyginger fra Storbritannia i to døgn

Regjeringen stanser innreise fra Storbritannia umiddelbart for å hindre spredning av den nye virusvarianten. Ett fly er allerede innstilt.

Av NTB | 21.12.2020 09:53:27

Medisin og helse: – Norge stanser alle direkteflyginger fra Storbritannia med umiddelbar virkning. Tiltaket gjelder i første omgang for to døgn, men kan bli forlenget. I tillegg strammes det inn på flere tiltak overfor reisende fra Storbritannia, heter det i en pressemelding fra Helsedepartementet.

– Vi må sikre at virusvarianten som er påvist i Storbritannia i minst mulig grad sprer seg til Norge. Derfor stanser vi nå direkteflyginger fra Storbritannia og strammer inn tiltak for reisende fra dette området. Dette er i tråd med råd vi har fått fra Helsedirektoratet, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

Målet er å få bedre oversikt over situasjonen med det muterte viruset og gjennomføre nødvendige tiltak. I tillegg til stans i flygninger innføres flere tiltak overfor reisende fra Storbritannia fram til 10. januar.

Flere nyheter: