Menu
Emilie Bosshard Haavi og det norskelandslaget fikk en enklere jobb i dag enn i den første kampen, og dro i land en 2-0 seier. Joao Matos)

Norge slo Portugal og sikret tredjeplassen i Algarve Cup

De norske fotballkvinnene fikk revansje for tapet i Algarve-innledningen da Portugal ble slått 2-0 i kampen om tredjeplassen i turneringen onsdag.

Av NTB | 23.02.2022 14:03:13

Sport: Portugal vant det første oppgjøret lagene i mellom i turneringen med 2-0. Onsdag ble det norsk seier med samme sifre.

Etter en rolig åpning de første 20 minuttene, kom den første nettkjenningen. Haslund mottok ballen inne i 16-meteren, flikket videre på ett touch til Elisabeth Terland, som banket til med venstrefoten kontant i korthjørnet til 1-0 ledelse.

Ti minutter ut i den andre omgangen burde de norske kvinnene økt ledelsen til 2-0, men Frida Maanums mulighet ble stoppet av en feberredning av Portugals keeper Ines Teixeira Pereira.

2-0-scoringen kom etter halvspilt andre omgang, og var av det vakre slaget. Terland ble spilt opp i mellomrommet, og med en berøring hælflikket hun PSG-spiller Celin Bizet Ildhusøy gjennom det portugisiske forsvaret. Alene med keeper gjorde Ildhusøy ingen feil.

Norge har vunnet Algarve-turneringen fem ganger, senest i 2019. De norske jentene hadde vunnet seks av de åtte siste møtene med Portugal før onsdagens kamp.

Algarve Cup er avholdt hvert år siden 1994. Unntaket kom i fjor, da koronasituasjonen tvang fram en avlysning. I 2020 endte Norge på 3.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: