Menu
Simen Sunde Bratholm (t.h.) og Viktor Durasovic under doublekampen i Davis Cup mellom Norge og Kasakhstan i Oslo Tennis Arena. Foto: Martin Solhaug Standal / NTB

Norge sjanseløs mot Kasakhstan i double i Davis Cup – legger press på Ruud

Simen Sunde Bratholm og Viktor Durasovic tapte doublekampen mot favorittene Andrej Golubev og Aleksander Nedovjesov i Davis Cup-kvalifiseringen.

Av NTB | 05.03.2022 16:21:52

Sport: Kasakhstans duo vant 7-6 (12-10), 6-3. Dermed må Casper Ruud slå Aleksander Bublik for å holde liv i sjansen til norsk deltakelse i sluttspillet. Den kampen spilles senere lørdag i riksanlegget i Oslo. Ruud er rangert som verdens åttende beste tennisspiller, mens Bublik er nummer 32 i verden.

Første sett i doublekampen ble en skikkelig fight som varte i hele 56 minutter. Norge startet klart best og ledet på et tidspunkt 4-1. Så våknet Golubev og Nedovjesov, som vant tre strake game. Kasakhstanerne vant til slutt 12-10 i et tiebreak som bølget fram og tilbake.

– Det var et veldig bra første sett. Der har vi flere bruddballer, og det er synd at vi ikke klarer å avgjøre, sa Bratholm til VG etter kampen.

– Det er litt synd at vi blir brutt så tidlig i andre sett. Jeg tror ikke de gamle guttene ville klart et tredje sett. Men vi kan ikke klage over kampen her, når vi møter så god motstand, sa Bratholm.

Andrej Golubev var senest i fjor i doublefinalen i Roland-Garros sammen med Alexander Bublik.

– Både Viktor og jeg er kompetitive spillere, så vi er ikke fornøyde med tap. Men det blir vanskelig når de returnerer såppas bra. Vi merker at de er vant til å spille double, og klarer å kommunisere og korrigere godt gjennom hele kampen, sa Bratholm til VG.

Ruud vant sin singlekamp mot Mikhail Kukusjkin fredag, mens Durasovic tapte for Alexander Bublik.

Kasakhstan leder 2-1, og Norge må vinne de to gjenstående singlekampene for å avansere. I en eventuell femte kamp spiller Durasovic mot Kukusjkin.

I neste sett var Golubev og Nedovjesov overlegne. De gikk fort opp i 3-0-ledelse. Norge klarte aldri å slå tilbake, og etter 44 minutter var det hele over, med 6-3 i favør kasakhstanerne.

I utgangspunktet skulle Casper Ruud spille sammen Durasovic i double, men han valgte å stå over for å unngå overbelastning. Dermed tok Bratholm 23-åringens plass.

(©NTB)