reklame for Sheiken Bowling
Menu
Norge, her ved Caroline Graham Hansen, er ett av ni lag som setter en perfekt kvalifiseringsstatistikk på spill i tirsdagens EM-kvalifiseringskamper for kvinner. Foto: Jil Yngland / NTB

Norge og åtte andre setter perfekt statistikk på spill

Norge er ett av 11 lag uten poengtap så langt i EM-kvalifiseringen i fotball for kvinner. Ni av dem skal forsvare statistikken tirsdag.

Av NTB | 22.09.2020 06:38:00

Sport: For minst ett lag kommer det første poengtapet nå. Enten Island eller Sverige, om ikke begge, avgir poeng når de møtes i Reykjavik tirsdag kveld.

Ellers er lagene med bare seirer favoritter, kanskje med unntak av Belgia som etter fem strake seirer har en vanskelig bortekamp mot Sveits. Blant de store favorittene er Norge, som tar imot Wales anført av kvalifiseringens toppscorer Caroline Graham Hansen (10 mål).

Det drar seg til i kvinnenes kvalifisering, men ennå er intet land unntatt vertsnasjonen England sikret plass i sluttspillet i 2022. Hadde ikke Norges kamp mot Hviterussland forrige uke blitt utsatt på grunn av karanteneregler, kunne det norske laget kvittert ut EM-billett med seier over Wales. Nå må det vente iallfall til oktober selv om Norge skulle ta sin femte strake seier.

Til sammen spilles 14 kvalifiseringskamper tirsdag, i åtte av de ni gruppene. Nederland (7 seirer) og Skottland (2) er de eneste lagene med perfekt statistikk som ikke spiller. Slik ligger det an i gruppene:

Gruppe B: Danmark og Italia har begge vunnet sine seks første kamper og er favoritt mot henholdsvis Malta og Bosnia tirsdag. Tetlagenes innbyrdes møter i slutten av oktober og begynnelsen av desember avgjør.

Gruppe C: Norge har vunnet sine fire første kamper med sammenlagt 32-1 og er fire poeng foran Wales, som er motstander på Ullevaal. Med norsk seier i den kampen og mot Hviterussland 21. oktober er Norge gruppevinner før de to siste kampene.

Gruppe D: Tre poeng skiller mellom Spania, Polen og Tsjekkia, som alle har avgitt poeng i første halvdel av kvalifiseringen. Tsjekkerne gjester Polen tirsdag.

Gruppe E: Alle septemberkampene er utsatt. Gruppa toppes av Finland, som har 10 poeng på fire kamper, men Skottland er uten poengtap etter å ha spilt bare to kamper.

Gruppe G: Østerrike har vunnet sine fire første kamper, gruppefavoritt Frankrike sine tre første. Ingen av dem har sluppet inn mål. Tirsdag er begge favoritt borte mot henholdsvis Kasakhstan og Nord-Makedonia.

Gruppe H: Belgia har vunnet sine fem første kamper, Sveits har fire seirer og en uavgjort mot Kroatia. Tirsdag møtes de i Sveits, 1. desember i Belgia.

Gruppe I: Tyskland har vunnet sine fem første kamper, men er bare to poeng foran Irland, som har spilt en kamp mer. Tyskerne slo irene 3-0 lørdag og gjester poengløse Montenegro tirsdag.

De ni gruppevinnerne kommer til sluttspill sammen med de tre beste toerne (rangert ut fra resultater mot lag nummer en, tre, fire og fem i gruppa). De seks siste toerne møtes to og to i kamper om de tre siste plassene i sluttspillet.

EM-sluttspillet er for å unngå kollisjon med kvinnenes OL-turnering og mennenes EM-sluttspill utsatt ett år til juli 2022.

Gruppe A: Tittelforsvarer Nederland leder overlegent og trenger bare en seier på sine tre gjenstående kamper for å bli gruppevinner, men neste kamp hjemme mot Estland er først 23. oktober.

Gruppe F: Det står mellom Sverige og Island, som begge har vunnet sine fire første kamper. De møtes tirsdag i Reykjavik og 27. oktober i Göteborg.

(©NTB)

Flere nyheter: