Menu
Rettssikkerheten i Norge er nest best i verden, ifølge en ny internasjonal undersøkelse. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Norge nest best i verden på rettssikkerhet

Rettssikkerheten i Norge er nest best i verden, ifølge en ny internasjonal undersøkelse. Danmark topper listen.

Av NTB | 08.04.2021 09:10:27

Kriminalitet og rettsvesen: Hvert år måler The World Justice Project hvordan mennesker over hele verden opplever rettssikkerheten i sitt hjemland. I årets rapport kommer Norge svært godt ut av undersøkelsen – kun slått av danskene, skriver Domstol.no.

– Tallene viser at vi har uavhengige domstoler som treffer riktige avgjørelser til riktig tid, mener direktør Sven Marius Urke i Domstoladministrasjonen.

Han mener Norge har noe å lære av danskene, som han mener fremstår som spesielt utviklingsorienterte og endringsvillige.

– De er veldig fokuserte på brukernes behov og får mye ut av begrensede ressurser. Rettsprosessene synes enklere og raskere enn våre og de har generelt sett en svært praktisk tilnærming til problemstillingene. Det er mulig vi har noe å lære av deres resultatorienterte og pragmatiske tilnærming, både i Domstoladministrasjonen og i domstolene, sier Urke.

Etter Norge på listen kommer Finland, Sverige og Nederland, mens Kongo, Kambodsja og Venezuela ligger på de tre siste plassene.

(©NTB)

Flere nyheter: