Menu
Caroline Graham Hansen håper å høre svært mange struper synge «Ja, vi elsker» før kampen mot New Zealand på Ullevaal lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Norge nærmer seg 22 år gammel rekord – 12.000 billetter solgt til New Zealand-kampen

Norge jakter tilskuerrekord for en kvinnelandskamp på norsk jord i EM-oppkjøringskampen mot New Zealand lørdag. Over 12.000 billetter er solgt så langt.

Av NTB | 20.06.2022 16:01:24

Sport: Den nåværende rekorden stammer fra juli 2000, da 15.762 tilskuere så Norge slå USA 2-1 på Ullevaal stadion i generalprøven til Sydney-OL, der de norske kvinnene tok gull.

Direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i NFF, Gro Tvedt Anderssen, tror rekorden ryker lørdag.

– Salget har gått bra så langt, og vi har allerede passert 12.000 solgte billetter. Det blir moro å være der om vi klarer rekorden og ikke minst å oppleve stemningen på tribunen, sier hun til NTB.

– Det ville vært veldig gøy. Jeg var her da gutta møtte Sverige nylig, og jeg har ikke hørt «Ja, vi elsker» sunget på den måten. Det var en utrolig følelse da vi spilte landskamp foran 11.000 i Bergen for noen år siden, og jeg vil gjerne oppleve det på Ullevaal også, sier Graham Hansen.

– Tilskuerrekord vil bety mye, det vil sette en standard. Det finnes utrolig mange jenter og gutter som vi er i posisjon til å inspirere, og jeg håper det blir rekord her på Ullevaal, sier Hegerberg.

I tillegg satte Chelsea-profilene Guro Reiten og Maren Mjelde publikumsrekord i engelsk kvinnefotball da London-klubben sikret seg FA-cup-seieren mot Manchester City samme måned.

Rekorden for best besøkte klubbkamp i Norge også er slått to ganger i år.

De som kommer på Ullevaal lørdag kan regne med å se Norges to største kvinnelige fotballstjerner sammen på topp. Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg håper begge på rekord.

Norske fotballkvinner er blitt vant til å knuse tilskuerrekorder i vår. Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen opplevde i vår to ganger å sette tilskuerrekord for en kvinnekamp, sist da Barcelona tok imot Wolfsburg foran 91.648 i semifinalen i Champions League.

(©NTB)

Flere nyheter: