Menu
Norge jublet etter utligning til 1-1 ved Frida Maanum under landskampen i fotball mellom England og Norge på Pinatar Arena i Murcia i Spania. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Norge klarte sjelden uavgjort mot England – Sønstevold ble utvist

Norges fotballkvinner rettet opp EM-fadesen mot England og spilte 1-1 i privatlandskampen fredag. Frida Maanum utnyttet en keepertabbe.

Av NTB | 15.11.2022 22:11:47

Sport: – Jeg er veldig fornøyd. Jeg synes at vi i andreomgang har kontringer som det lukter litt svidd av, sa landslagssjef Hege Riise til NRK.

Norge, som allerede hadde fått Anja Sønstevold utvist, kom seg gjennom med Frida Maanum. Da keeper bommet på klareringen, var Arsenal-spilleren på plass og sendte ballen i mål med ti minutter igjen.

Det var ikke helt ufortjent ut fra sjanser skapt, men overraskende ettersom England styrte kampen med én spiller mer.

– Når vi fikk rødt fikk vi trykk på oss, men da fikk vi også kontringer og målet. En fantastisk moral og en god avslutning på året, konkluderte Riise.

England, som stilte et redusert mannskap, var storfavoritter før kampen. Statistikken til regjerende europamesterne taler for seg:

I Englands startellever mot Norge var det kun tre spillere som også startet i den brutale 0-8-kampen i EM: Daly, Millie Bright og Keira Walsh.

For Norge var det kun Ingrid Syrstad Engen og Guro Reiten fra start som også startet i Englands nedsabling i juli.

England vasket fram sjanse på sjanse mot slutten, men alle de ti norske spillerne banket ballen unna gang på gang.

Anvendelige Rachel Daly sørget for 1-0 etter 33 minutter. Aston Villa-spilleren startet som spiss, men gikk ned som høyreback utover i kampen. Sønstevolds utvisning gjorde det tøffere, men Maanum fikset utligningen. Riise så sitt lag gjøre en god defensiv jobb mot et antatt bedre lag.

England kom til kampen med 25 kamper under landslagssjef Sarina Wiegman uten tap. Med nederlenderen ved roret har det nå blitt 23 seirer og fire uavgjort. Målforskjellen er utrolige 125–7.

(©NTB)

Flere nyheter: