Menu
Landslagssjef Thorir Hergeirsson under VM-kampen i håndball mot Kasakhstan. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Norge kjørte over Kasakhstan: Vant 46-18 i håndball-VM

Landslagssjef Thorir Hergeirssons norske seiersmaskin løp av seg rusten og utklasset Kasakhstan 46-18 i håndball-VM.

Av NTB | 03.12.2021 22:00:53

Sport: Kampen ble en ren sportslig transportetappe der Norge kontret inn en haug mål og fikk mange spillere i aksjon fra dag én. Alle, unntatt keeperne, scoret.

Islendingen Hergeirsson overtok jobben sommeren 2009. Siden har han ledet Norge i 15 mesterskap. Det er blitt 126 kamper i EM, VM og OL løpet av den perioden og hele 105 seirer.

Noen av dem like store og klarere enn den som ble løpt inn mot Kasakhstan. Norge ledet 24-10 ved pause, og det var sånn omtrent etter det skjemaet mange hadde sett for seg.

Hergeirsson var fornøyd etter kampen.

– Vi fikk kjørt gjennom alle. Det var viktig for oss. Det er vanskelig å måle mot en slik motstander, sa han til Viaplay.

Stemningen i hallen i Castellón var laber med cirka 250 tilskuere i en arena med plass til snaut 5000. Hadde det ikke vært for vel 20 norske tilreisende fans, ville det vært nesten tyst der.

Norge fortsetter VM mot Iran søndag og Romania tirsdag. Iranerne debuterte i VM med 11-39 (3-20) mot rumenerne.

Keeper Silje Solberg var ikke med i den norske kamptroppen. Katrine Lunde og Rikke Granlund spilte hver sin omgang mot årets tredjelag fra asiamesterskapet. Den plassen sikret Kasakhstan ved å slå Iran 38-33 bronsekampen.

Norge har vunnet ett av de fem siste håndballmesterskapene som er spilt siden 2017. Tittelen kom i EM for et snaut år siden.

Sommerens OL endte ikke som det norske laget så for seg. Etter semifinaletap mot ROC (russiske utøvere), sikret Norge bronsen ved å utklasse Sverige.

Utvidelsen av VM fra 24 til 32 lag, gjør at det kommer til å bli mange rene utklassingsseirer dagene som kommer.

Romania mangler sin store stjerne Cristina Neagu i mesterskapet. Hun har valgt å ta en landslagspause på vel et halvår. Derfor ser det ikke ut som rumenerne vil være noen trussel mot Norge denne gangen.

(©NTB)

Flere nyheter: