reklame for Sheiken Bowling
Menu
Simon Kolstad Claussen og Jeanette Hegg Duestad vant 300 meter liggende blandet lag i VM skyting I Kairo, Egypt. Foto: Norges Skytterforbund / NTB

Norge herjet på VMs siste dag – skytegull til Duestad og Claussen

Jeanette Hegg Duestad og Simon Kolstad Claussen tok Norges 12. medalje i skyte-VM med gull på 300 meter rifle liggende for blandet lag torsdag.

Av NTB | 27.10.2022 15:51:24

Sport: Øvelsen avsluttet det 14 dager lange mesterskapet i den egyptiske hovedstaden Kairo.

Nok en gang ble det en gullduell mellom Norge og Sveits. Norge stilte med den knivskarpe duoen Duestad og Claussen og møtte Anja Senti og Pascal Bachmann fra Sveits.

Norge tok kommandoen fra start i finalen og var oppe i en 15-5-ledelse. Til slutt endte det med seier 17-9 til Norge.

Polens 2.-lag tok bronsemedaljen i kamp mot 2.-laget til Sveits.

– Jeg er veldig fornøyd med både kvalifisering og finale. Det er kjempeartig å avslutte på denne måten, sa Claussen til NTB.

Duestad var ikke mindre fornøyd en lagkameraten.

– Det har vært et veldig langt VM, og nå er jeg sliten. Det var kjempedigg å vinne gull i den siste øvelsen, sa jenta fra Tønsberg.

Claussen ble også en real medaljegrossist i mesterskapet med gull på 300 meter rifle liggende, gull i lagskyting match og gull på 50 meter rifle match. Han tok også sølv på 300 meter standardrifle.

Norge ble tredje beste nasjon i mesterskap med en medaljefangst på sju gull, tre sølv og to bronse.

Sveits kvalifiserte seg inn til finalen med 399 poeng, og Norge med 398 poeng.

Duestad tok laggullet for kvinner i den samme øvelsen sammen med Jenny Vatne og Katrine Lund tidligere torsdag. Hun tok også gull på 300 meter match og bronse på 50 meter match tidligere i mesterskapet.

Flere nyheter: