Menu
I begynnelsen av februar mottok Norge de første dosene av AstraZeneca-vaksinen. Norge fortsetter å motta leveranser selv om vaksineringen er midlertidig stanset. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB

Har mottatt 53.000 nye AstraZeneca-doser

Selv om vaksineringen med AstraZeneca har stanset midlertidig, fortsetter Norge å motta store leveranser. De siste to ukene er det mottatt 53.000 doser.

Av NTB | 26.03.2021 15:53:40

Medisin og helse: Totalt har Norge mottatt rundt 199.000 AstraZeneca-doser, opplyser Knut Jønsrud, som leder vaksineforsyningen i Folkehelseinstituttet (FHI), til NTB.

11. mars ble vaksineringen stanset med denne varianten etter at en sjelden tilstand med blodpropper, blødninger og lavt antall blodplater har ført til flere dødsfall blant vaksinerte.

Fra 11. mars til og med 26. mars har Norge mottatt 53.000 doser, noe som tilsvarer over 25 prosent av den totale mengden Norge har mottatt av vaksinen.

Målet er at vaksineringen skal kunne starte raskt om vaksinen igjen får grønt lys.

– Dersom vaksineringen med AstraZeneca gjenopptas, vil kommuner og helseforetak kunne starte vaksinering raskt. Vaksinedoser hos FHI må pakkes og sendes ut. Det kreves noe tid for å mobilisere dette etter at en beslutning er tatt, sier Jønsrud.

Fredag ble det kjent at stansen i AstraZeneca-vaksineringen forlenges i tre uker. Samtidig er det mange land som fortsetter vaksineringen med AstraZeneca-vaksinen som kunne hatt bruk for flere vaksinedoser. Men det er ikke aktuelt å sende doser ut av landet mens vaksineringen er på vent, svarer Jønsrud på spørsmål fra NTB.

Han kjenner ikke til at det er blitt mottatt forespørsler fra andre land om dette.

(©NTB)

Flere nyheter: