reklame for Sheiken Bowling
Menu
I fjor var andelen dødsfall i trafikken i de 27 EU-landene 44 per million innbyggere. Tilsvarende tall for Norge er 16. Foto: Vidar Ruud / NTB

Norge har færrest trafikkdøde i Europa i forhold til folketallet

Norge har sammen med Sverige og Malta Europas laveste dødstall i trafikken. Størst risiko er det i Bulgaria og Romania, ifølge nye EU-tall.

Av NTB | 29.03.2022 13:34:26

Kriminalitet og rettsvesen: Tallene kommer fram i EU-kommisjonens tall for trafikksikkerhet for hele Europa, opplyser Statens vegvesen.

I fjor var andelen dødsfall i trafikken i de 27 EU-landene var 44 per million innbyggere. Tilsvarende tall for Norge er 16.

Malta og Sverige kommer nærmest Norge med 17 og 18 dødsfall per million innbyggere, mens Romania og Bulgaria topper med 93 og 81.

I fjor mistet 19.800 mennesker livet i trafikken i EU-landene, 5 prosent flere enn året før. Men langtidstrenden er likevel at dødstallene går nedover også i EU, selv om det er store forskjeller fra land til land.

– Selv om vi hevder oss godt sammenlignet med andre land, er kampen mot trafikkdøden jobb nummer én. Målet er at ingen skal dø eller bli hardt skadd på norske veier, sier veidirektør Ingrid Dahl Hovland.

Vegvesenets egne tall for første kvartal i år er rett rundt hjørnet. Men alt tyder på de laveste førstekvartalstall i moderne tid.

(©NTB)

Flere nyheter: