Menu
Kristian Sæverås kom inn og storspilte da Norge slo Island i håndball-VM søndag. Foto: Anne-Christine Poujoulat / Pool / NTB

Norge gjorde VM-jobben mot Island: Frankrike – Portugal avgjør resten

Sander Sagosens VM-håp i håndball ligger i hendene på Frankrike etter 35-33 over Island. Keeper Kristian Sæverås kom inn og storspilte for Norge.

Av NTB | 24.01.2021 20:08:53

Sport: – Det var bra med noen avgjørende redninger og en god start. Nå får vi se hva som skjer senere i kveld, sa Sæverås til NTB.

De norske gutta er klar for kvartfinale onsdag med disse utfallene av kveldskampen mellom Frankrike og Portugal i 6.-oktoberbyen i Egypt:

* Fransk seier

* Uavgjort

* Portugisisk seier med sju eller flere mål. Vinner Portugal med sju kan det bli et spørsmål om antall scorede mål for å skille de tre lagene.

– Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre fram til den kampen, sjekke menyen på Netflix kanskje. Jeg går vel bare rundt i en egen liten verden og venter. Det kommer nok til å krible litt de neste timene, sa landslagssjef Christian Berge til Viasat.

– Dette er så 50-50 som det går an å bli.

Det ble til fire kort etter, og da sprakk det for treneren Gudmundur Gudmundsson. Han hylte ut mot dommerne og hoppet opp og ned på sidelinjen.

Islendingene gikk ekstra hardt til verks mot Sander Sagosen. Han tok telling tidlig i kampen etter en smell mot hodet, men kom seg ganske fort.

Men i forsvar var det tendenser til full lekk. Det sto hele 18-18 ved pause. Keeper Torbjørn Bergerud hadde en tøff omgang uten mye hjelp. Han ble benket i 2. omgang.

Sæverås kom inn og reddet tre skudd nesten umiddelbart. Så fulgte han opp med å stoppe et straffekast og en 100-prosentsjanse ikke lenge etter.

Sagosen, Gøran Johannessen og Harald Reinkind var i skuddform og straffet Island ofte.

Norge ledet klart, men bommet mye i sluttfasen. Derfor ble kampen ganske jevn til slutt. Island var ett mål bak noen minutter før slutt, men Norge holdt unna.

Norge skaffet seg ledelsen etter vel ti minutter mot Island. Motstanderen pådro seg tre utvisninger allerede på snaut tolv minutter i starten av kampen.

Petter Øverby scoret tre av Norges mål på vei mot 8-5-ledelse. Norge brukte fart så mye som mulig i angrep, og det ga mange norske mål.

(©NTB)

Flere nyheter: