reklame for Utvik Autoservice
Menu
Statsminister Erna Solberg sier at Norge skal lede en internasjonal konferanse om koronaviruset. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Norge får lederrolle i internasjonal koronakonferanse

Statsminister Erna Solberg sier at Norge er bedt om å lede en konferanse for å samle penger til vaksineutvikling, diagnostisering og behandling av covid-19.

Av NTB | 24.04.2020 17:02:50

Medisin og helse: – Jeg er glad for at Europakommisjonen og G20-landene nå tar initiativ til en stor internasjonal konferanse for å samle støtte til vaksineutvikling, diagnostisering og behandling av covid-19, sa statsminister Erna Solberg (H) under den daglige pressekonferansen om koronasituasjonen fredag.

I en pressemelding skriver Statsministerens kontor at Europakommisjonens president Ursula von der Leyen har tatt initiativ i G20-kretsen til en virtuell giverlandskonferanse som skal samle politisk og økonomisk støtte til å bekjempe korona-pandemien.

– Koronavirus Global Response Summit arrangeres den 4. mai, og statsminister Erna Solberg vil være med å lede dette initiativet, skriver Statsministerens kontor.

– Med vårt lange engasjement i globale helsespørsmål er det naturlig at Norge stiller opp når vi blir bedt om å være med på og lede en slik konferanse, sa Solberg under pressekonferansen fredag.

Statsministerens kontor skriver at Norge i forbindelse med konferansen spesielt vil vektlegge arbeidet med vaksineutvikling og distribusjon gjennom vaksinealliansene CEPI og GAVI, men også bidra til å samle internasjonal støtte for samarbeid for å utvikle bedre behandling og testing.

(©NTB)

Flere nyheter: