Menu
Vikingskipet har fått tildelt VM enkeltdistanser i 2025. Foto: Geir Olsen / NTB

Norge er tildelt VM på skøyter i 2025 – mesterskapet kan likevel ryke

Norges Skøyteforbund har fått arrangøransvaret for VM på skøyter i 2025, men usikkerhet rundt Vikingskipets framtid og strømkrisen skaper trøbbel.

Av NTB | 21.10.2022 15:11:03

Sport: Det er Det internasjonale skøyteforbundets styre som har besluttet at verdensmesterskapet i 2025 skal gå på Hamar.

På grunn av strømkrisen og at situasjonen rundt Norges nasjonalanlegg er uavklart, våger ikke Norges Skøyteforbund å slippe jubelen løs.

På Hamar skal kommunestyret nå utrede alternativ bruk av Vikingskipet, på grunn av høye strømpriser. Det skal blant annet vurderes om Vikingskipet skal brukes som innendørs fotballhall.

Skøytefolket frykter derfor at VM kan ryke.

Han opplyser videre at Det internasjonale skøyteforbundet må ha svar innen 1. desember på om Norge kan påta seg arrangøransvaret for mesterskapet i 2025.

Det er også et krav at Norge forplikter seg til å arrangere verdenscupstevner i sesongene 23/24, 25/26 og 26/27 for å kunne få tildelt VM.

Vikingskipet skal også arrangere EM i perioden 6. til 8. januar 2023.

Skøyteforbundet sier de har jobbet lenge med å få arrangementet til Norge igjen.

– VM enkeltdistanser har vi drømt om en stund. Vi har de siste årene gjennomført to svært vellykkede sammenlagt-mesterskap, mens enkeltdistanse-VM har blitt lagt til andre nasjoner. VM-enkeltdistanser er det største i vår sport i omfang og interesse globalt, etter OL. Særlig å få det siste VM før OL i 2026 er ekstra stas, sier generalsekretær Dahl.

– Vi skal ha et møte med KUD og Hamar Kommune neste uke, hvor vi håper at vi kan finne gode løsninger for nasjonalanlegget. Innlandet fylke har allerede 536 fotballanlegg, mens vi kun har én kunstfrossen hurtigløpsbane i fylket. I tillegg er Vikingskipet det eneste godkjente anlegget for mesterskap i Norge, så vi har ingen alternativer. Vi håper og tror at vi kan få dette til, sier Håkon Dahl, generalsekretær i Norges Skøyteforbund.

Norge var vertskap for det aller første enkeltdistanse-VM som ble avholdt i 1996. Dette er også den eneste gangen Norge har arrangert dette mesterskapet.

(©NTB)