Menu
Det er ikke bare omgivelsene landslagssjef Christian Berge liker med Marriott Mena House-hotellet. Foto: Espen Hartvig / NTB

Norge dropper flytting til «Marriott magesjau»: Nye utslåtte lag

Den norske VM-troppen blir boende utenfor Kairo og unngår smittefaren i sentrum av storbyen. Der florerer det med mageonde.

Av NTB | 25.01.2021 13:37:59

Sport: Etter planen skal alle åtte kvartfinalister ha base inne i Kairo sentrum på Marriott Zamalek-hotellet (fem stjerner) ved Nilens bredd. Det har arrangøren bestemt.

Men Norge fikk gjennomslag for å bli på sin base, i hvert fall til kvartfinalen er spilt.

Det flotte komplekset i bykjernen med snaut 1100 rom og 20 etasjer i to tårn blir i lystig lag omtalt som «Marriott magesjau». Slik ble det etter at lag på lag fikk spillere og ledere i kne og mer på toalettsetet enn i trening visse dager.

Danmarks Mikkel Hansen ble svært dårlig fredag, og han lå nesten halvannet døgn til sengs. Det er lite trolig at han spiller mandagens kamp.

– Vi tok en diskusjon søndag om hva som var smartest for oss. Vi fant ut at det klart smarteste er å bli her. Det var flere plusser ved å bli her rett og slett. Det er flere lag som sliter med magetrøbbel på det andre hotellet, sa landslagssjef Christian Berge på et pressetreff i Egypt mandag.

Etter en treg start er mye på stell i den norske basen tre-fire mil utenfor Kairo. Det er derfor Berge og blant andre landslagslege Thomas Torgalsen ikke umiddelbart var så motiverte for å flytte.

Lagene som bor i sentrum av byen, har en egen fløy der de spiser. Det er her man antar at smitten har spredt seg mellom troppene. Og det virker ikke som det stopper.

Spillere må også bruke mye heis for å ta seg rundt på hotellet. I tillegg bor mange VM-mediefolk der.

Slovenia skal ha fått over ti spillere med magetrøbbel natten før kampen de spilte mot Egypt søndag. Andre lag melder om nye tilfeller mandag.

Norge opplevde det samme helt i starten av VM, men klarte å få situasjonen under kontroll. Blant annet ble det lagt ned forbud mot å innta visse typer mat.

Norge har med egen kokk til Egypt. Han kan bli en svært viktig mann siste uka av VM.

Onsdag blir det norsk kvartfinale. Motstanderen er ikke klar.

Mandag fortalte også Bjarte Myrhol at laget har valgt å bli på sin base videre. Han fortalte at det føltes tryggere på alle måter å fortsette i en kjent boble, men at det blir noe lengre reisevei i dagene som kommer.

Også Kroatia og Sverige fikk spillere satt kraftig ut av spill med mageonde.

(©NTB)

Flere nyheter: