Menu
Statsminister Erna Solberg (H) deltok torsdag på Joe Bidens digitale klimatoppmøte fra Statsministerens kontor i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Norge deltar i nytt regnskogsamarbeid

Norge, Storbritannia, USA og en rekke store selskaper deltar i et nytt samarbeid for å gi støtte til tropiske land som bevarer regnskog.

Av NTB | 23.04.2021 11:19:10

Økonomi og næringsliv: Initiativet kalles Leaf Coalition og ble lansert torsdag under president Joe Bidens klimatoppmøte. Satsingen er blitt omtalt av blant andre NRK og New York Times.

Statsminister Erna Solberg (H) beskriver samarbeidet som historisk.

– For første gang går selskaper og land sammen om å sikre storskala finansiering til tropiske skogland som vil bevare sine skoger, sier hun i en uttalelse.

Amazon, Airbnb, Unilever og McKinsey er blant selskapene som deltar. Et foreløpig mål er å skaffe til veie minst 1 milliard dollar til bevaring av tropisk skog.

Norge har allerede i en årrekke gitt store beløp i bistand til Brasil og andre regnskogland når de har kunnet dokumentere redusert avskoging. Norske midler er blitt gitt som ledd i et internasjonalt initiativ kalt Redd+.

I det nye samarbeidet skal det blant annet være streng kontroll av hvor mye skog som faktisk bevares over større områder.

– LEAF-koalisjonen er et banebrytende eksempel på den type samarbeid som er nødvendig for å bekjempe klimakrisen og oppnå global klimanøytralitet innen 2050, sier USAs klimautsending John Kerry i en kommentar til satsingen.

(©NTB)

Flere nyheter: