Menu
Oslo 20170726. Bymiljø på Jernbanetorget sett fra et pariserhjul foran Østbanehallen i Oslo onsdag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Norge blir enda rødere på EUs smittekart

Røde og gule høstfarger preger EUs smittekart over Norge. Nå er også Trøndelag og Møre og Romsdal røde.

Av NTB | 09.09.2021 13:07:14

Medisin og helse: Sammen med Island er dermed Norge nå det rødeste landet i Norden. På den annen side er hele Sverige nå gult.

Oslo forblir den eneste mørkerøde flekken i Norden.

På den annen side går Kypros fra mørkerødt til rødt, hvilket innebærer at det ikke er krav om karantenehotell dersom FHI følger anbefalingene fra EU.

Ellers er status den samme for alle EU-landene. Polen, Tsjekkia, samt mesteparten av Slovakia og Ungarn er de eneste grønne landene.

For grønne land er det ikke krav om negativ test før man reiser inn i Norge eller karantene. For oransje og røde land er det begrenset hvem som har rett til å reise til Norge, og de som kommer inn må ha attest på negativ test før innreise, teste seg på grensen ved atkomst og i innreisekarantene.

Reisende fra mørkerøde land må på karantenehotell.

Hvis du er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 de siste seks månedene er du helt unntatt reisekarantene.

Har du bare fått første vaksinedose for mellom 3 og 15 uker siden, er du unntatt karantenehotell og kan ta reisekarantenen hjemme eller på annet egnet sted. Etter tre døgn i reisekarantene kan du ta en PCR-test. Er den negativ, kan du avslutte karantenen.

(©NTB)

Flere nyheter: