reklame for Sheiken Bowling
Menu
Petter Thoresen og Norge røk på et nytt VM-tap tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Norge avsluttet ishockey-VM med 2-4-tap for USA

USA ble for sterke for Norge i den siste kampen i ishockey-VM. Amerikanerne vant 4-2 i et oppgjør der Norge hang bra med i samtlige tre perioder.

Av NTB | 22.05.2022 17:45:59

Sport: Norge hadde berget plassen i A-VM allerede i forkant av tirsdagens oppgjør i Tammerfors. Dermed hadde ikke mannskapet til Petter Thoresen all verden å spille for.

USA var på sin side kvarfinaleklare før kampstart etter Sveriges seier mot Latvia tidligere tirsdag.

Amerikanerne skapte likevel trøbbel for Norge fra Start og brukte bare snaue fire minutter på å ta ledelsen ved Ryan Hartman. Han er klubbkamerat med Mats Zuccarello i Minnesota Wild.

Under tre minutter etter ledermålet presenterte en annen Wild-stjerne seg. Matthew Boldy satte inn 2-0 på pasning fra Alex Galchenyuk. Det ga USA en kjempestart på kampen.

Like etter trodde amerikanerne at de hadde økt ledelsen, men reprisene viste at pucken var innom den ene av dommerne på vei inn i målet. Dermed ble scoringen annullert.

I forkant av samme situasjon ble Mattis Rønnild truffet av en puck da han skulle blokkere et skudd. Storhamar-profilen vred seg i smerte etter å ha blitt truffet i kneet. Han skled av isen og satte kursen inn i garderoben.

3-1-målet skulle likevel komme. Midtperioden var åtte minutter gammel da Ben Meyers fant veien til nettmaskene etter å ha kombinert fint med Luke Hughes foran det norske målet.

Mot slutten kjempet det norske laget for utlikning og kom til et par farligheter, men uttelling ble det ikke.

I stedet satte amerikanerne 4-2 i tomt mål med et halvminutt igjen å spille. Sean Farrell var målscorer.

Med tirsdagens tap endte Norge nest sist i gruppe B i årets VM. Fem poeng på sju kamper ble fasiten for mannskapet til Petter Thoresen.

Flere mål ble det ikke i første periode, og i midtperioden var det Norge som kom best i gang. To minutter og 43 sekunder var spilt da Andreas Martinsen reduserte etter forarbeid av Michael haga og Martin Røymark.

Da så det ut til å gå mot en kontrollert amerikansk seier, men kun minuttet ut i siste peride reduserte Daniel Rokseth på ny fra Norge. Dermed ble det spenning i kampen helt inn.

(©NTB)

Flere nyheter: